Hürriyet Caddesi'ndeki Seçenler Apartmanı'nın bahçesindeki horozun sesinden rahatsız olan mahalle halkı, imza toplayarak bir süre önce Denizli Belediyesi'ne başvurdu. Bir zabıta görevlisi de mahalleye gelerek horozun sahibi Kamile Seçen'e, kendilerine yapılan başvuruyu duyurdu. Zabıta görevlisi "Horozu ya kesin ya da kapalı bir alana kapatın. Yoksa, Kabahatler Kanunu gereği 190 lira para cezası keseriz" dedi.

Horozun sahibi Kamile Seçen, "Horoz iki yıl önce bahçeye geldi ve bir daha gitmedi. Ben de horozu sahiplendim. Her sabah onun sesiyle uyanıyoruz. Zabıta geldi, 'Horozu kesin' dedi. Kesmek istemiyoruz, bir süre apartmanın bodrumunda tutacağız. Horoz, toprağın olmadığı bodrumda ne kadar yaşar bilemiyorum" diye konuştu.

Kamile Seçen'in kızı 38 yaşındaki Zeynep Alkanat da "Denizli'de yaşayanlar Denizli horozu sesine tahammül edemiyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Denizli horozu, Denizli'yi temsil ediyor. Bizim için değerli" dedi.

Mahalle sakinlerinden 49 yaşındaki Mehmet Kaya da "Horoz heykellerinin dikildiği Denizli'de horoz sesine tahammül edilmiyor" diye konuştu.



FI,RÇ(AÖ/BT)