İl Dernekler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Denizli'de hayvanlarla ilgili Horozcular Kulübü Derneği, Hayvanları Koruma Derneği, Av Hayvanları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği ile Denizli Kanatlı ve Kümes Hayvanları Derneği'nin bulunduğu belirtildi. Açıklamada, Sümer Mahallesi'ndeki Denizli Horozları ile Kanatlı Hayvanları Yaşatma ve Koruma Derneği hakkında geçen yıl 6 Nisan'da kumar oynatmak, hayvanlara kötü muamele ve eziyet etmek suçlarından Emniyet Müdürlüğü ile yapılan çalışma sonucu adli işlem yapıldığı, derneğin horoz dövüşü yaptırarak kumar oynatmaya zemin hazırladığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu ve 20 Nisan'da dernek binasının mühürlenip kapatıldığı kaydedildi.

İl Dernekler Müdürü Hüseyin Musan tarafından yapılan açıklamada, dernek binasının mühürlenerek kapatılmasının ardından Denizli Horozları ile Kanatlı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği'nin 25 Nisan'da olağanüstü genel kurul yapıp, burada fesih kararı aldığını, kendilerine fesih ve tavsiye başvurusunun yapıldığını belirtti. Yazılı açıklamada ayrıca, "Sonuç olarak Denizli'de, Denizli Horozları ile Kanatlı Hayvanları Yaşatma ve Koruma Derneği adlı bir dernek bulunmamaktadır" denildi.

Geçen hafta sonunda polis tarafından Sümer Mahallesi'nde 129 kişinin gözaltına alınıp işlem yapıldığı binada geçen yıl feshedilen derneğin tabelasının hala durduğu belirlenmişti. Denizli Hayvanları Koruma Derneği yönetimi olaydan sonra İl Dernekler Müdürlüğü'ne başvurup adı geçen derneğin kapatılmasını istemişti.



ONB (AÖ/AAA)