İKSV trafından, Hollanda Kraliyeti desteğiyle, Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400.yılı kutlamaları kapsamında, Haliç Kongre Merkezi’nde şef Lorin Maazel yönetimindeki Kraliyet Concertgebouw Orkestrası konseri gerçekleştirildi.


Kuruluşunun 125.yılını kutlayan Kraliyet Concertgebouw Orkestrası’nın 2013 dünya turnesinin başlangıcı olan konsere, Hollanda Veliaht Prensi Willem Alexender ve eşi Prenses Maxima katıldı. Hollanda Kraliyeti Dışişleri Bakanı Frans Timmermans, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan’ın eşlik ettiği Veliaht Prens Willem Alexander ve eşi Maxima’yı, Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu karşıladı.


Konser öncesinde Hollanda Kraliyet Dışişleri Bakanı Frans Timmermans kısa bir konuşma yaptı. Timmermans, sabah saatlerinde Siir’te yaşanan helikopter kazası üzerine şehit olan 17 asker için Türk halkına baş sağlığı diledi. Konuşmanın ardından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Şef  Lorin Maazel yönetimdeki Kraliyet Concertgebouw Orkestrası’nın İstiklal Marşı ve Hollanda milli marşının seslendirilmesinden sonra konsere geçildi.

TT