Hollanda’da yaşamlarını sürdüren, güvenlik görevlisi 44 yaşındaki Fatma Alkan Ülkü ve Arnhem Belediyesi’nde memur olarak çalışan 27 yıllık eşi 50 yaşındaki Mustafa Ülkü, geçen 6 Temmuz’da Bodrum’a tatile geldi. Ülkü çifti, Turgutreis Beldesi’ndeki bir otele yerleşti. Çift, kolye, yüzük, saat gibi takı ve değerli eşyalarını resepsiyondan anahtarını aldıkları otel girişindeki emanet kasasına bıraktı.

Geçen salı saat 17.00 sıralarında kasayı kontrol eden Ülkü çifti, kasanın boş olduğunu görünce şoke oldu. Kasadaki toplam değeri 15 bin TL olan ziynet eşyalarının çalındığını ileri süren Ülkü çifti, otel yetkililerini bildirdi. Ancak, otel yetkilileri sorumluluk kabul etmedi. Bunun üzerine Ülkü çifti, önce jandarmaya şikayetçi oldu, ardından da savcılığa suç duyurusunda bulundu.

GÜVENLİK KAMERASI OLMAMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Tatillerinin zehir olduğunu belirten Fatma Alkan Ülkü, "Değerli eşyalarımızı yanımızda taşımamak için resepsiyon görevlisine kasa sorduk. Resepsiyonun karşısındaki emanet kutusunu göstererek, burayı kullanabileceğimizi belirtti. Kasaların, çift anahtarla açıldığını söyledi. Anahtarlardan biri olmadan kasanın asla açılamayacağını belirtti. Güvenip, kabul ettik. Ancak, başımıza gelmeyen kalmadı. Ayrıca, emaneti teslim ettiğimiz, isminin 'Hüseyin' olduğunu öğrendiğimiz resepsiyon görelisi de olay günü istifa etmiş. Bu kadar tesadüf olabilir mi? Ayrıca, kasaların bulunduğu yerde bir güvenlik kamerasının olmaması da düşündürücü" dedi.

'KASAYI KİLİTLEMEDİLER' İDDİASI

Resepsiyon görevlisi Mustafa Altınsoy ise Ülkü çiftinin emanet kutusunu tam olarak kilitlemediğini iddia ederek, "Kasanın çift kilidi vardır. Bu iki ayrı anahtarla kilitlenir. Bu iki kilit olmadan kesinlikle açıp kapatamazsınız. Jandarma da kendilerine dört kez, 'Kasayı kilitlediğinize emin misiniz?' diye sordu. Üçünde 'Evet' dediler. Ama jandarma dördüncü kez sorduğunda bu defa, 'Kilitlememiş olabiliriz' yanıtını verdiler. Burada bizim tek eksiğimiz, güvenlik kameramızın olmaması" dedi.

Jandarma, olayla ilgili soruşturmasının sürdüğünü bildirdi.



NK(İÖ/SS)