Olay, geçen yıl 3 Temmuz'da Hollanda'nın İjmuiden kentinde meydana geldi. İddiaya göre, polis tarafından gözaltına alındıktan sonra dövülerek karakola götürülen ve burada hayatını kaybeden İhsan Gürz’ün babası Cengiz Gürz, olayın üzerinden  yıl geçmesine rağmen herhangi bir ilerleme olmadığını belirtti.

Erzincan Gazeteciler Cemiyeti'nde açıklamada bulunan Gürz ailesi fertleri, yaşadıkları acının tarifinin mümkün olmadığını anlattı. Hollanda polisinin oğlunu öldürdüğünü savunan baba Cengiz Gürz, cinayet olayının, raporu yazan doktorun üzerine yıkılmak istendiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere birçok makamın konunun takipçisi olduğunu belirten baba Cengiz Gürz, oğlunun mezarını yaptırmak için geldiğini ancak bu mezarı, oğlunun alınan kalbinin yerine koymadan yaptırmak istemediğini belirtti. Hollanda savcılığı ile konuya ilişkin yazışmalarının olduğunu dile getiren Gürz, bugüne kadar savcılıktan olumlu ya da olumsuz bir yanıt alamadıklarını söyledi. Hollanda'da güvenlik şirketi sahibi olan evli ve biri kız 3 çocuk babası 54 yaşındaki Cengiz Gürz, şöyle konuştu:

"Oğlumun vücudunda darp ve işkence izleri olduğu belirlendi. Türkiye’ye getirdik ve toprağa verdik. Defin edildikten 3 gün sonra ek otopsi istedik. Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderdik. Gelen raporda çocuğumuz kalbinin olmadığı ve yerinden gazete ve peçeteler çıktığı rapor halinde sunuldu. Hollanda adaleti ve savcılığına çağrımı yeniliyorum. Biraz ciddi olsunlar. Olayları kapatmaya gidiyorlar. Suçu doktora yüklemeye çalışıyorlar. 10 polisin bu olaya karıştığını biliyoruz. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Türkiye’den çeşitli girişimler yapıldı. Buna rağmen herhangi bir cevap alamadık. Biz Türkiye’ye oğlumun mezarını yaptırmak için geldik. Ben gereken yerlerden çocuğumun kalbini istiyorum. Çünkü mezarı bir daha açılmamak üzere kapanacak."



RD(KS/İD)