Sırtındaki 20 kilo ağırlığındaki çantası ile günde yaklaşık 30 kilometre yol yürüdüğünü belirten Kalender Bayramlı Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Sivas ve Erzincan üzerinden Erzurum'a geldi. Erzurum'dan Kars ve Ardahan'a geçecek olan Bayramlı, Posof ilçesindeki Türkgözü Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a geçerek Ermenistan'a girmeyi planlıyor. Kalender Bayramlı, şunları söyledi:

"1992 yılında Hocalı'da yapılan katliama dikkat çekmek amacı ile 21 Mart 2012 günü Ankara'dan yola çıkarak 2 bin 400 kilometre yol aldım ve 26 Mayıs'ta Hocalı'ya vardım. O zaman bir söz vermiş ve demiştim ki, 'Bu yıl Ermeniler topraklarımızı kayıtsız şartsız geri verirse yürüyüşümü sonlandıracağım.' Ama bu konuda hiç bir gelişme olmadı. Bu yüzden şimdi de Ermenistan'ın başkenti Erivan'a yürüyüş başlattım. 2 bin 150 kilometrelik yolun 900'ünü geride bıraktım. Yaklaşık 1.5 ay sonra Ermenistan'da olacağım. Başkent Erivan'da sözde soykırım anıtının önünde açıklama yapacağım. Ermenistan'a beni almayacakları söyleniyor. Almasalar bile sınırda ve sıfır noktada bunların yaptığı katliamı dünyaya anlatacağım. Kızlarım Azer ile Baycan'a, engel olurlar düşüncesi ile yine yürüyüşü haber vermedim. Benden küstüler, onlardan haklarını helal etmelerini istiyorum."

'ERZURUM VE SİVAS'TA DONMA TEHLİKESİ ATLATTIM'

Erzurum- Kars karayolu üzerindeki Karskapı Şehitliğini ziyaret ederek dua okuyan Kalender Bayramlı, karakışa rağmen yolculuğu tamamlamayı hedeflediğini vurguladı. Bayramlı şöyle dedi:

"Onların silahsız insanları, çoluk çocuğu öldürdüğünü 210 ülkeye haykıracağım. Hayatımı ortaya koyduğum bu yürüyüşümü Hocalı katliamında şehit düşenlerin anısına yapıyorum. Yolculuk boyu Türk halkından büyük destek görüyorum. Gittiğim her şehirde halk beni bağrına basıyor. Tek sıkıntım havaların soğuk olması ve köpeklerin saldırısı. Sivas ve Erzurum yolunda iki kez donma tehlikesi atlattım."

Tİ(KS/COŞ)