Vahid Mustafayev’in Hocalı katliamını anlattığı ‘Hoca’ adlı filmin Türkiye gösterimi, Antalya’da yapıldı. 49. Uluslarararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin özel gösteriminde yer alan film, Plaza Sinaması’nda izleyiciyle buluştu. Gösterimin ardından Vahid Mustafayev, filmde savaşın acı yönlerini ve savaşta ülkeler arasında kaybedilen dostluk, kardeşlik duygularını anlatmak istediğini söyledi.

Hocalı’da yaşananların Azerbaycan halkının dertli konusu olduğunu dile getiren Mustafayev, “Bugün dünyanın birçok yerinde savaş var ya da savaşa başlama arifesinde. Bu film sadece Azerbaycan halkının dertli konusu değil. Bu film Türkiye’yi de ilgilendirir” diye konuştu. Filmin Türkiye’den sonra Kahire, ABD, ardından Avrupa ülkelerinde gösterileceğini aktaran Mustafayev, Kahire ve ABD’den de festivale katılmaları için davet aldıklarını söyledi.

Filmi izlemeye gelen kişiler de Azerbaycan halkının yaşadıklarının filmde anlatıldığını ve yaşanan olaylardan dolayı tekrar üzüntü duyduklarını dile getirdi. Filmi Belarus’un Antalya Fahri Konsolosu Laçin Mirza ile Azerbaycan vatandaşları da izledi.

HOCA FİLMİ

Evlenmek üzere olan genç çift Aliakbar ve Gunel düğünlerini Bakü'de planlarken, Karabakh'da Aliakbar'ın kasabasına bir saldırı planlanmaktadır. Düğün hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, hala askerlik görevini yapan Aliakbar ve arkadaşları, hiç gelmeyen destek ordusunu beklemektedir. Gelinin babası ziyaretçileri ağırlarken, bir yüzük ve ufak bir oğlan çocuğu, çılgına dönmüş Gunel'e umut verir. Bir aşk, savaş ve aksiyon filmi olan Hoca, günümüzde hala gündemde olan soruları soruyor; Savaşa kimin ihtiyacı var, ve sonuçları neler?