Kayseri’de altyapısı, sulama suyu ve elektrik ihtiyacı belediye tarafından karşılanan hobi bahçelerine özelikle emekliler yoğun ilgi gösteriyor. Yıllık sembolik bir ücret karşılığı tahsis edilen hobi bahçelerinde aileleri ile birlikte boş vakitlerini değerlendiren vatandaşlar, çeşit çeşit sebze ve meyve de yetiştiriyor. Son günlerde bahçelerde en dikkat çeken ürün ise kabak. Kabakların şekilleri ve boyutları ile dikkat çektiğini ifade eden Beştepeler Hobi Bahçesi sakinlerinden Tayfun Kebabcı (46), “Uzun Kabak diye bilinen kabakları yaklaşık 3 ay önce ektim. Kısa sürede büyüdüler. Hiç gübre kullanmadım. Doğal şekilde yetiştirdim. Kabakların en küçüğü 1, en büyüğü 1,5 metreye kadar ulaştı” dedi.

Hobi bahçeleri sayesinde hem doğayla baş başa olduklarını ve aynı zamanda yeni arkadaşlıklar kurduklarını da dile getiren Kebabcı, şöyle devam etti:

“Yalnız kabak değil başka ürünlerde yetiştiriyoruz. Örneğin bu yıl fasulye, kırmızı lahana, biber, salatalık, domates ve çilek de yetiştirdim. Yetiştirdiğimiz ürünleri hem komşularımıza ikram ediyoruz hem de kendimiz yiyoruz. Hobi bahçeleri sayesinde stresten uzak, sakin bir zaman geçiriyoruz. Bahçe ile de uğraşarak hoş vakit geçirmenin yanında apartman kültürü ile adeta bitme noktasına gelen komşuluk ilişkilerini de yeniden sağlamlaştırıyoruz. Yeni dostluklar kuruyoruz.”



CZ(OE/AK)