Olay, 2006- 2011 yılları arasında Uzundere İlçesi'ne bağlı Kirazlı Köyü'nde meydana geldi. 2005 yılından beri Kirazli İlköğretim Okulu'nda hizmetli olarak görev yapan Rahmi Y., iddiaya göre okulda eğitim gören 9 öğrenciye elle tacizde bulundu. Geçen yıl birinci sınıftayken okulda unuttuğu ipini almaya giden 8 yaşındaki F.K., temizlik yapan Rahmi Y.'nin kendisini yanına çağırarak sohbet ettiğini, ardından da elle taciz ettiğini bildirdi. F.K.'nın "Anneme, babama söylerim" demesi üzerine elini çeken Rahmi Y., F.K.'yı bu kez öğretmenler odasına götürerek bisküvi vermek istedi. Bu sırada kaçan F.K., olaydan sonra yaşadıklarını aynı okuldan arkadaşları F.N.A., A.A. ve N. D.'ye "Size birşey anlatacağım ama aramızda sır kalacak" diyerek anlattı. Diğer öğrenciler de benzer şekilde tacize uğradıklarını belirtmeleri üzerine olay 1 Haziran 2011 günü öğretmen Konca Özdemir'e anlatıldı. Öğretmen Konca Özdemir de olayı okul müdürüne bildirdi. Adli ve idari soruşturma başlatılırken, Rahmi Y., şikayet üzerine gözaltına alındı.

DOKUZ ÖĞRENCİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Olayın ardından soruşturma başlatan Tortum Cumhuriyet Savcılığı, öğrenciler F.K. (8), H.K. (10), F.P. (10), A.S. (10), E.Y. (10), A.A. (11), S.E.A. (11), N.D. (13), F.N.A. (13) ile ailelerin ve öğretmenlerin bilgisine başvurdu. Kirazlı Köyü İlköğretim Okulu'nda 7'nci sınıf öğrencisi olan taciz edildiği zaman 1'inci sınıfa gittiğini belirten N.D., Rahmi Y.'nin kitap verme bahanesiyle kendisini kütüphaneye götürüp kapıyı kilitlediğini anlattı. Bunun üzerine ağladığını ve Rahmi Y.'nin "Sus ağlama para vereceğim" dediğini belirten N.D., "Ağlamaya devam edince pencereyi kapattı. Elle taciz ederken kapının sürgüsünü açarak kaçtım. Ondan sonra Rahmi abiyi ne zaman görsem kaçtım" dedi.

ÖĞRENCİLER TACİZİ AĞLAYARAK AĞLATTI

İlköğretim 2'nci sınıftayken kendisini öğretmenler odasına götürdüğünü anlatan H.K. ise Rahmi Y.'nin kendisini elle taciz ettiğini anlattı. Okula erken geldiği bir gün Rahmi Y.'nin elinden tutarak bir sınıfa götürdüğünü ifade eden 4'ncü sınıf öğrencisi A.A. da "Bana 'Sana para vereyim mi?' dedi. 'İstemiyorum' dedim. Tacize başlayınca ben de 'Terbiyesiz' deyip kaçtım. Arkadaşım F.'ye 'Rahmi amca terbiyesiz şeyler yapıyor' dedim. O da kendisine yapılanları anlattı" diye konuştu.

TUTUKLANDI

Gözaltına alınan Rahmi Y., öğrenci S.E.A., F.A. ve E.Y.'nin teneffüslerde çocukları dizine oturttuğunu, başka birşey yapmadığını, ereksiyon olmadığını ileri sürdü. Tortum Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılan Rahmi Y., 11 Haziran 2011 günü 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÖĞRENCİLERİN RUH SAĞLIĞI BOZULDU

Yapılan muayene sonrası öğrencilerden N.D. ile H.K.'nın ruh ve beden sağlığında bozulma olduğu gerekçesiyle Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne ayrı bir dava daha açıldı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanık Rahmi Y., hakkında TCK'nın 103/1-a ve 103/6 maddeleri uyarınca 'mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan 2'şer kez en az 15'er yıl hapis cezası istendi.

Tortum'daki Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek Rahmi Y.'nin 7 öğrenciye yönelik cinsel saldırı olayında ise savcılık TCK'nın 103/1 maddesi uyarınca 'çocuğun nitelikle cinsel istismarı' suçundan toplam 21 ile 56 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Son olarak Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 Ocak günü hakim karşısına çıkarılan Rahmi Y., suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.