Merkez Bağlar İlçesi 5 Nisan Mahallesi'nde 6 Eylül günü, saat 23.15 sıralarında sokak içerisinde karşıya geçmeye çalışan Muhammet Veysi Ekinci, hızla gelen bir otomobilin çarpması sonucu olay yerinde yaşamını yitirdi. Olay günü plakası ve sürücüsünün kimliği belirlenmeyen araç ile ilgili bilgiler, daha sonra Mobese kamerasından elde edilen görüntüler sonucu tespit edildi. Yapılan inceleme sonucu kazaya karışan aracın 21 AK 868 plakalı olduğu ve araç sahibinin Akif Pehlivan olduğu belirlendi. Soruşturmayı derinleştiren polis, araç sahibi Akif Pehlivan ile kaza sırasında araca kullandığı öne sürülen Mazlum Pasin'in babası Bedri Pasin'e ulaşarak ifadelerini aldı.

'ANNEMİ HASTANEYE GÖTÜRECEĞİM' DİYEREK OTOMOBİLİ ALMIŞ

Araç sahibi Akif Pehlivan, olay günü kendisini arayan akrabası Mazlum Pasin'in, "Annemi hastaneye götüreceğim" diyerek arabasını istediğini belirterek, "6 Eylül günü ben de arabayı emanet olarak verdim. O tarihten sonra onu bir daha da görmedim. Saat 23.00 sıralarında Mazlum'un babası Bedri Pasin'in beni arayarak, oğlunun aracımla birine çarptığını söylemesi üzerine öğrendim" dedi.

'OĞLUM BENDEN KORKTUĞU İÇİN KAÇMIŞ'

Baba Bedri Pasin de, eşinin kendisine anlattığı kadarıyla oğlu Mazlum'un eve gelerek birisine çarptığını söylediğini belirterek, "Eşim, oğlum Mazlum'un eve doğru gelirken birine çarptığını ve olay heyecanı ile oradan uzaklaştığını anlattığını söyledi. Eşim de oğluma, 'Bu olayı baban öğrenirse bizi öldürür' demiş. Mazlum da bunun üzerine evden ayrılıyor. O tarihten beri oğlum benden korktuğu için görüşemedim" diye ifade verdi.

'OĞLUMA MAZLUM DEĞİL, KARDEŞİ İZZET ÇARPTI'

Kazada ölen Muhammet Veysi Ekinci'nin babası Nihat Ekinci ise, oğluna çarparak ölümüne neden olan kişinin Mazlum Pasin değil, ehliyetsiz kardeşi İzzet Pasin olduğunu ileri sürdü. Baba Ekinci, kazanın üzerinden 20 gün geçmesine rağmen ne aracın, ne de şüphelinin bulunamamasına tepki gösterdi.

SOKAK ARASINDA HIZLA ÇARPIP KAÇTI

Bağlar Hürriyet İlköğretim Okulu 4'ncü sınıf öğrencisi Muhammet Veysi Ekinci'ye otomobilin çarpma anı, Mobese kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde Muhammet, sokakta karşıdan karşıya geçmek için koşarken, hızla gelen 21 AK 868 plakalı aracın carpması sonucu metrelerce sürükleniyor. Çarpma sonrası Muhammed'in cansız bedeni yola savrulurken, araç hiç durmadan aynı hızla yoluna devam ediyor. Yerde yatan Muhammet'e önce dayısı, sonra da annesi ulaşıyor. Ancak çocuk olay yerinde yaşamını yitirdi.

Bu olay ile ilgili başlatılan soruşturma ve sürücünün kim olduğu konusundaki belirsizlik devam ederken, aracın nerede olduğu da araştırılıyor.



MT(GG/COŞ)