Ticaret ve Sanayi Odasının Ödül törenine katılmak üzere Çorlu’ya gelen Hisarcıklıoğlu, önce Ticaret Borsası'nda açılışa katıldı. Ardından Çorlu Ticaret ve Sanayi odasına geçen Hisarcıklıoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’de sanayinin kalbinin Çorlu olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

"Tek bir sorun Ergene kirliliğidir. Bu bölge gerçekte bizim için çok önemli bir bölge. Biz sanayileşmeyi öngörememişiz. Görseydik Ergene kapkara akmazdı. Bugün burada akan Ergene’nin siyahı, 74 milyonu ilgilendiriyor. Neden mi? Buradan sulanan pirinci tüm Türkiye yiyor. Bunun vebali başta bendedir. Ben de iğneyi kendime batırdım. Bu yüzden herkes iğneyi kendine batırsın. Ergene bizim ayıbımız yani sanayicilerin ayıbıdır.”

Geçen yıl ekonominin müthiş bir başarı hikayesi yakaladığını anlatan Hisarcıklıoğlu, "2011 yılında yüzde 8.5 ile müthiş bir başarı hikayesi yakalandı. Geçen yıl 1 milyon 300 bin kişiye istihdam sağladık ve bunun 1 milyon 100 bini sigortaya kayıtlı" dedi. Bu yıl durumun böyle olmadığını belirten Hisarcıklıoğlu, "Bu nasıl başladı derseniz bankaların 2011 Mayıs ayı itibariyle devlete verdikleri borçlar ile özel sektöre verdikleri borçların faiz oranları aynıdır. Yani para satan adam bu ülkede itibarlı, mal satan ise gerekli itibarı göremiyor” diye konuştu.