Bitlis Eren Üniveritesi ve Bitlis’te çeşitli açılış programlarına katılmak üzere Bitlis’e gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bitlis Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ile eski gazete sahibi olan Behvat Şerefhanoğlu arasında sözlü tartışma yaşandı.

Organize sanayi bölgesinin yeni yeri ile ilgili Bitlis’te bir süredir devam eden tartışmalar yüzünden Vali Yılmaz yaptığı konuşmasında “Ben Bitlis’te bugün varım yarın yokum” demesinin ardından Şerefhanoğlu, “İnşallah yarın gidersin’ demesi üzerine gergin anlar yaşandı. Tartışmayı işadamları yatıştırdı. Vali Yılmaz, yaptığı konuşmada şöyle konuştu:

”Bizler gelip geçiciyiz. Ben belki bu hafta giderim, belki yarın, belki yarından da yakın bir zamanda giderim. Burada önemli olan yapılan tüm işler Bitlis’in 100 sene için düşünüyoruz. Ben buranın meraklısı değilim. Merak etmeyin 2 saatliğine de gelsem 2 saatim dolar giderim. Organize Sanayi Bölgesinin yeri ile ilgili bir teklifte bulunduk. Siz ne derseniz biz onu yaparız benim için hiç sorun değil. Netice itibari ile burada yaşayacak olan sizsiniz. Rahvaya 400 yataklı hastane yapılıyor. Orada en az bin 500 kişi çalışacak. Şehir merkezinde kamuya ait bir tane iş yeri kalmadı yakında Hükümet Konağı da Adliyede çıkacak. Dere üzerinde 700 adet hiçbir güvenliği olmayan iş yeri var. Zamanında yapılmış olabilir. Ama hiçbirinin güvencesi yok. Bitlis’te ben geldiğimde 4 banka vardı, hala 4 banka var. Tatvan’da 14’ncü banka açılıyor. Burada kararı verecek olan sizlersiniz. Ben meraklısı değilim cebime girende bir şey yok. Maaşımı aldım, emek sarf ettim. Herkesi de memnun etmek zorunda değilim. İsteyen memnun olur isteyen olmaz. Ama vicdanen rahatım. Üzerime düşenin fazlasıyla yapıp maaş karşılığında çalışmadım. 2009 yılından bu yana Ankara’da iş adamlarının, Bakanların ve Genel Müdürlerin peşi sıra gezdim. Herkes rahat uykusunda yatarken ben kış boyu sabahlara kadar daha doğmamış çocuğu hastaneye yetiştirdim. Bitlis’te 18 sene süren inşaatlar varken ben burada 15 ayda hastaneyi bitirdim. Ben buraya çok emek verdim kimsenin ağzının sakızı da değilim kaşığı da değilim. Kadir kıymet bilene hakkımı helal ederim bilmeyene de etmem.”



ÖÇ-(FE/AAA)