Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından düzenlenen Bahar Şenlikleri 2’nci Kariyer Günleri programı işadamlarının katılımıyla başladı. İsmail Eren Spor Kompleksinde yapılan açılış töreninde konuşan Bitlis Eren üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, üniversitenin kuruluş aşaması ve yapılacak yatırımları ile ilgili bilgiler verdi. Prof. Dr. Doğru, günümüz dünyasında sürdürülebilir rekabet avantajları elde etmenin yolunun insan kaynaklarının geliştirilmesinden geçtiğini, yeteneksiz çalışanlar ve yöneticileri istihdam etmenin girişimin gücünden fedakârlık etmek anlamına geldiğini söyledi.

Bitlis'li Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, iş ve işadamı milyonlar kazanmaktan ziyade milyonlara iş sağladığını söyledi. Bitlis Üniversitesi'nin binalarını yapmayı da üstlenen Eren, kariyer günleri için Bitlis'e gelen işadamlarına da teşekkür ederek, "Bitlis’e gelişleri Bitlisimiz ve bu bölgemiz için milyonlara iş kazandırma faaliyetinin bir vesilesi olur"dedi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise ‘Türkiye Ekonomisinin Geleceği’ konulu bir konferansını verdi. Hisarcıklıoğlu, girişimciliğin hayallerle başladığını belirterek, "Hayali olmayan girişimci olamaz. Hayali olmayan insanın kanaati yoktur. Sakın kaybetmekten korkmayın. Artık ticarette sınırlar kalktı. Dünyanın neresine istersen mal satabilirsin. Türkiye’nin etrafında 9,5 milyar dolarlık bir pazar var. Bilgisayar ve dil deseniz hepinizde var. Bu ülkenin değerleri var. 2023’te dünyanın en zengin 10 ekonomisi içine gireceğimize ben inanıyorum. Sizlerde inanıyorsunuz. Allah hepinizin yolunu açık etsin”dedi. 

İYİ OLAN HERŞEYİ ÖRNEK ALDIM

Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de 'İş Dünyası ve Kariyer Olanakları' konulu bir konferans verdi. Özdemir, “Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmeye çalışıyoruz. Biz bunu başaracak güçteyiz. Yeter ki yatırımlarımızı doğru kanalize edelim. Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmememiz için bir sebep yok. Türkiye’de çok önemli gelişmeler olacak. Her zaman ileriye umutla bakın. Bunda sizin öneminiz büyüktür. Hayatta hiç kimseyi kıskanmadım. İyi olan her şeyi örnek aldım. Başarım bu şekilde geldi. Okulunuzu benimseyin, disiplinli olun. Okulunuzu iyi bir derece ile bitirirseniz ulaşamayacağınız hiçbir yer yok. Bizim dönemimizde bilgisayar ve Ipad yoktu. Dersleriniz kadar lisan öğrenin. Üniversite kariyerinizi yaparken lisana önemli bir zaman ayırın. Bugün biz şirketlerimize eleman alırken, lisan bilenleri tercih ediyoruz. Amacınız, hedefiniz ve lisanınız olsun. Sizi hiç kimse engelleyemez”diye konuştu.

Fenerbahçe Galatasaray karşılaşmasına da değinen Özdemir, “Başkanımız tutuklu olmasına rağmen geriye kalan arkadaşlar ve taraftarımızla birlik ve beraberlik içinde yarışmaya devam ettik. Hem süper ligde hem de Türkiye kupasında finale kaldık. Cumartesi akşam Galatasaray ile berabere kaldık. Galasaray’ın şampiyonluğunu ilk kutlayan ben oldum. Taraftarımızla Galatasaray’ı alkışlamaya hazırlandık. Ancak tarafsız bazı olaylardan dolayı birçok insan çok büyük sıkıntılar yaşattılar. Bizim bunu tasvip etmemiz mümkün değil. Mücadele verirsiniz, ancak sonunda kazanan bir taraf olur. Maalesef bazı olaylardan dolayı sıkıntı yaşadık. Onu da aştık. Galatasarayı kutluyoruz. 18 defa şampiyon olduk, onlar da 18 defa şampiyon olarak bize ulaştılar. Gelecek sezon yeniden mücadele edeceğiz. Kim hak ederse o şampiyon olur. Sakı üzülmeyin. Bizde üzülmeyeceğiz. Biz diğer kulvarlarda da mücadele ederek Türk Bayrağını dünyanın her tarafında dalgalandıracağız. 29 yıldır bu kupayı alamadık. Çok yakın zamanda finaller oynadık. Bu Çarşamba günü inşallah futbolcularımız ve teknik kadromuzla birlikte iyi bir futbol oynayarak 29 yılık kupa hasretine son vereceğiz. Cumartesi günü kaybettiğimiz lig şampiyonluğunu bir nebze olsun unutturacağız” dedi.

GENÇ NÜFUSA İŞ BULUNMALI

Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı da 'Girişimcilik ve Liderlik' konusunda konferans verdi. Sabancı, “Türkiye’nin genç nüfusuna eğer iş bulamazsak patlamaya hazır bomba haline geliyor. Her 5 kişiden biri iş bulamayacak. Dolayısıyla bunu bir çaresi var. Bunun çaresi girişimciliği anlatmak. Ben doğarken elime çok iyi kağıtlar geldi. Ben doğarken şanslı doğdum. Ancak ben çok iyi bir girişimciyim” dedi. Program daha sonra Bitlis Eren Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı Müzik dinletisi ile devam etti.



ÖÇ-(FE/AAA)