Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Cacic'e, Hırvatistan Turizm Bakan Yardımcısı Olec Valjalo, Hırvatistan Parlamentosu Turizm Komitesi Başkanı ve milletvekili Goran Beus Richemberk, Yatırım Ajansı Başkanı Damir Novinic, Hırvatistan Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Vesna Trnocop-tanta, Dışişleri Karşılıklı Ekonomik İşbirliği Bölüm Başkanı Drajen Margeta, Ekonomi Bakanı Ofis Başkanı Sonja Ibos eşlik ediyor.

Radimir Cacic, Antalya'daki ilk ziyaretini ise Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'a gerçekleştirdi. Antalya Valiliği'ndeki ziyarette, Başbakan Yardımcısı Cacic'e çeşitli hediyeler sunuldu.

Ahmet Altıparmak, Hırvatistan'ın Türkiye'den yıllık 250 milyon dolara yakın ihracatı, 10 milyon dolarlık da ithalatı olduğunu söyledi. Altıparmak, "Antalya'nın 1.2 milyon dolar ihracatı, 4.5 milyon dolar da ithalatı var. Hırvatistan nüfus olarak belki küçük ama ithalat ihracat açısından Türk ekonomisi için fevkalade önem arzediyor" dedi.

Altıparmak, Başbakan Yardımcısı Cacic başkanlığındaki ekibin ziyaretin işbirliğinin geliştirilmesi anlamında çok önemli bir adım olacağını da söyledi.

Türkiye'ye çok defa geldiğini ama Antalya'daki ilk ziyareti olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Cacic, iki ülke ve Antalya arasında söz edien rakamların etkileyici olduğunu söyledi. Cacic, fahri konsolosluğun hizmete girmesiyle işbirliğinin artacağını, turizm sektörü dışında enerji, tarım, tekstil gibi farklı sektörlerde de işbirlikleri için görüşmeler yapılacağını kaydetti.

Cacic, Hırvatistan'da otel yatırımı bulunan ve Antalya Fahri Konsolosu olan Rixos Oteller Grubu Başkanı Fettah Tamince ile olan işbirliklerinin de iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi noktasında çok önemli olduğunu vurguladı.