Güngören’de 31 Ekim 2012'de meydana gelen olayda, bir işyerine giren hırsızlar içerde bulunan 14 bin lira değerinde kadın iç çamaşırını çaldı. Hırsızlar ayrıca içerde buldukları kasayı da açamayınca sırtlayarak geldikleri otomobile yüklediler. Polis tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada zanlıların işyerine kapı kilidini anahtarla açarak girdiklerini, içerde bulunan alarmı da şifresini girerek susturduklarını tespit etti. Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen dedektifler zanlıların geldikleri otomobilin plakasını tespit etti. Kiralık olduğu tespit edilen bu otomobilin izini süren dedektifler kısa sürede olayı gerçekleştiren Ömer İ. (23), Zeki I. (20) ve Birkan Ş.'yı (21) gözaltına aldı. Zanlılarla birlikte işyerinden çalınan kasa da ele geçirildi.


HIRSIZ İŞYERİ SAHİBİNİN YEĞENİ ÇIKTI


Hırsızlık Büro Amirliği dedektifleri olayla ilgili gözaltına alınan zanlılardan Birkan Ş.’nin soyulan işyeri sahibinin yeğeni olduğu ortaya çıktı. Yetkililer Birkan Ş.’nin bir süre önce çalıştığı işyerinin kapı anahtarının bir kopyasını yaptırdığı ve alarm şifresini öğrendiği belirtildi.


'KIZ ARKADAŞ GETİRECEĞİZ' DİYEREK ARKADAŞLARINI KANDIRMIŞLAR


Zanlıların işyerinden çaldıkları kasayı açacak bir yer bulamayınca kandırdıkları bir arkadaşının evine götürdüklerini tespit etti. Arkadaşlarına “Eve kız atacağız. Sen akşama kadar gelme” diyerek kandırarak anahtarı alan zanlıların kasayı eve getirdikleri ve matkapla açtıkları öğrenildi.


Zanlılar işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilirken, savcılık ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandılar. Yetkililer çalınan iç çamaşırlarının bulunması için operasyonlar sürdüğünü söyledi.