İngiliz Belinda Tracey, eşi Barlow Tracey ile bir haftalık tatil için Marmaris’e gelerek, 5 yıldızlı bir otele yerleşti. İngiliz çift, daha sonra Kordon Caddesi’nde gezintiye çıktı. Buradaki bir kuyumcunun vitrinindeki haç şeklindeki bileklik ucunu beğenen Belinda Tracey, eşiyle birlikte içeri girdi. Tezgahtara beğendiği bileklik ucunu gösterip, bakmak istediğini söyledi. Bu sırada tezgahtarın telefonunun çalmasını fırsat bilen Belinda Tracey, gizli güvenlik kamerasından habersiz tezgahtaki bileklik uçlarından üçünü ağzına attı.

İngiliz çift, bir süre kadın tezgahtarla konuştuktan sonra bir şey almadan çıktı. İngiliz çiftin dükkandan ayrılmasının hemen ardından ardından tezgahtar bileklik uçlarının çalındığını farkedip, polisi aradı. Bu arada, dükkandaki tezahtarlardan biri de aynı cadde üzerindeki başka bir kuyumcunun vitrinini inceleyen İngiliz çifti takibe aldı.

Bu arada gelen polisler, Belinda Tracey’i gözaltına aldı. Belinda Tracey, eşiyle birlikte Çarşı Polis Merkezi’ne getirildi. Tercüman aracılığı ile ifadesine başvurulan kadın turist, ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Polisin, kuyumcunun gizli güvenlik kamerası görüntülerini izletmesinin ardından ağlayan Belinda Tracey, suçunu itiraf etmek zorunda kaldı. Özür dileyen Belinda Tracey, çantasından çıkardığı her biri 170 TL olan üç gümüş bileklik ucunu polise teslim etti.

Belinda Tracey ve eşi Barlow Tracey, daha sonra kaldıkları otele götürülüp eşyalarını almalarını ardından Yabancılar Şube Grup Amirliği’ne sevk edildi. 5 yıl Türkiye’ye giriş yasağı konulan Belinda Tracey, işlemlerinin ardından eşiyle birlikte Dalaman Havalimanı’ndan ülkesine gönderilip, sınır dışı edildi.



AG(İÖ/SS)