Alparslan Türkeş Bulvarı'ndaki 12 Şubat Parkı civarında gece bir kişinin park halindeki otomobilin kapısını açmaya çalıştığını gören vatandaşlar durumu polise bildirdi.

Olay yerine polis ekiplerinin geldiğini gören Halil Y., arkadaşı 20 yaşındaki Mehmet Ü. yönetimindeki 46 KD 541 plakalı otomobile binerek olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı. Bu sırada olay yerine gelen sivil polis memurunun iddiaya göre silahının kazara ateş alması sonucu otomobildeki zanlılardan Halil Y. koltuk altından yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Halil Y., buradaki müdahalelerin ardından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Otomobildeki diğer şüpheli Mehmet Ü. ise gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada 1 kurusıkı tabanca, tornavida, keski ve hoparlör ele geçirildi.

Bu arada, yaralanan Halil Y.'nin hırsızlık suçundan sabıkası olduğu ve olaydan 1 saat önce de başka bir otomobilden hırsızlık yaptığı belirlendi. İsmi açıklanmayan polis memurunun ise olayla ilgili ifadesi alınarak soruşturma başlatıldı.


LY(BK/AK)