Olay, İlkadım İlçesi Karadeniz Mahallesi'nde 4 gün önce meydana geldi. İddiaya göre, Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri olan ve aynı evde kalan 20 yaşındaki Ahmet Kavukoğlu ve 22 yaşındaki Ahmet Önder Başaran tatil dönüşlerinde evlerinden 2 televizyon, 4 halı ve 5 çift ayakkabı çalındığını belirleyerek polise şikayette bulundu. Polis, hırsızı yakalamak amacıyla ikinci el eşya satan mağazaları takibe aldı ve öğrencilerden çalınan malzemeleri buldu. Mağaza sahibinden, satan kişinin eşkali alındı. Eşkalden, şüphelinin, 'hırsızlık' suçundan sabıkası bulunan Levent A. olduğu belirlendi.

Devriye görevi yapan polis, dün, şüpheliyi, İlkadım İlçesi'ndeki Anıtpark içinde banklarda otururken yakalayıp gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüphelinin iki gün önce İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi üzerinde 33 yaşındaki Cüneyt Ulu'ya ait çay ocağının kapısını sert bir cisimle açarak 1 plazma televizyon, 1 koli çay ve 1 koli şeker çaldığını da belirledi. Poliste, her iki hırsızlık suçunu işlediğini itiraf eden şüpheli, "Ben kiralık ev aramak için dolaşıyordum. Sonradan öğrenci olduğunu öğrendiğim kişilerin evde olmadığını belirleyince dayanamayıp kapıyı sert bir cisimle açıp eşyalarını çaldım" dedi.

Polisteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen Levent Avcı, savcılık ifadesinin ardından çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.



HÇ(İS/CK)