Olay, Ulus Mahallesi Cahit Sıtkı Tarancı Caddesi'ndeki bir apartman dairesinde meydana geldi. 31 yaşındaki İlknur K., öğle saatlerinde evden ayrıldı. İlknur K., apartmandan çıkarken binaya komşularının oğlu Mehmet D.'nin girdiğini gördü. Mehmet D. ile selamlaşan İlknur K., bir süre sonra evine döndüğünde dairesinin kapı göbek kilidinin kırıldığını görerek polisi aradı. Polislerle birlikte eve giren kadın, bin TL'nin çalındığını anladı.

Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri, evde parmak izi ve delil araştırması yaptı. Yapılan incelemede kapı üzerinde, parmak izi yerine avuç içi izine rastlandı.

Polis, 6 ay önce yakalayarak cezaevine gönderdiği, ancak 15 gün önce tahliye edilen Mehmet D.'nin olayla ilgisinin olabileceği ihtimali üzerine avuç içi izi karşılaştırması yaptı. Yapılan eşleştirme olumlu çıkınca polis, Mehmet D.'nin evine gitti. Evde olmayan Mehmet D.'yi gece yarısına kadar sokakta bekleyen polis, saat 03.30 sıralarında evine gelen şüpheliyi gözaltına aldı.

Sorgulanmak üzere Kepez İlçe Asayiş Büro Amirliğine götürülen şüphelinin, bir gece önce yine aynı mahallede Ferda D.'ya ait daireye girdiği, ancak çalacak değerli bir şey bulamayınca hiçbir şey alamadan evden ayrıldığı belirlendi.

İki hırsızlık dosyasından adliyeye sevk edilen Mehmet D., tutuklanarak 15 gün önce çıktığı cezaevine gönderildi. Polis soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.