Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 1'inci Çam Sokak’ta bugün saat 09.45'de meydana gelen olayda, Uşak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Şubesi ekipleri, hırsızlık şüphelisi bir kişinin yakalanması için bir evde arama yapmak istedi. Eve girmeye çalışan polis ekipleriyle mahalle sakinleri arasında başlayan sözlü tartışma, kısa sürede arbedeye dönüştü. Şüphelinin yakınlarının saldırısına uğrayan komiser H.G., tabancasını ve telsizini almaya çalışan kalabalıktan korunmak için havaya ateş etti. Komiser H.G.’nin tabancasından çıkan mermi, olay yerinde bulunan 29 yaşındaki Kenan Kapısız’ın başına isabet etti. Bunun üzerine öfkelenen kalabalık, tabancayı ateşleyen komiser H.G.’yi dövdü. Yaralanan komiser H.G. çağrılan ambulansla Uşak Medikal Park Uşak Hastanesi’ne, başına mermi isabet ederek kanlar içinde yere yığılan Kenan Kapısız da bir başka ambulansla Uşak Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Komiser H.G.’nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, Kenan Kapısız yapılan ilk ameliyatın ardından İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

HASTANE SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Yaralının hastaneye getirilmesinin ardından Acil Servis önüne gelen öfkeli kalabalıkla polis arasında yeniden tartışma başladı. Gerginliğin ardından bir kez daha polise saldıran öfkeli kalabalık, biber gazı kullanılarak dağıtıldı.

Ortamın iyice gerilmesi üzerine Acil Servis önündeki koltuk, çöp tenekeleri, çit tahtaları, taş ve sopalarla polise saldıran öfkeli grup, güçlükle sakinleştirildi. Polis, çıkabilecek olaylara karşı Uşak Devlet Hastanesi ve Uşak Medikal Park Hastanesi önünde geniş güvenlik önlemi alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



YK(İÖ/AAA)