Geçen ay Gaziemir Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi üzerindeki inşaat fimasına giren hırsızlar, çelik kasadaki 40 bin lira, cep telefonu, çek ve senetleri çaldı. Olayın ardından işyerinde araştırma başlatan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin, mutfaktaki hariç, işyerindeki güvenlik kameralarını kullanılamaz hale getirdiklerini belirledi.

GÜVENLİK KAMERALARINA YAKALANDILAR

Mutfaktaki kamerayı fark etmeyip, içeride rahatça hareket eden şüpheliler, görüntülenmekten kurtulamadı. Görüntüler üzerinden şüphelilerin kimliklerini araştıran polis, bu sırada, aynı kişilerin çaldığı işyeri sahibine ait cep telefonunun da kullanılmaya başlandığı sinyalini aldı. Sinyal takibinden, önce telefonunu kullanan kişiyi bulan polis, ardından da hırsızlık şebekesinin bir elemanına ulaştı. Bu şüphelinin takibiyle de görüntülerdeki kişilerin kimlikleri saptandı. Şebekeye yönelik araştırmaların tamamlanmasıyla İzmir ve İstanbul'da eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Operasyonda, İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki evde kız arkadaşlarıyla eğlenen şebeke elemanlarıyla birlikte toplam 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ü ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Şebekeye yönelik geçmişe dönük araştırmalarla, aynı kişilerin İzmir'in Torbalı İlçesi'nde de yine bir işyerindeki çelik kasadan 60 bin lira çaldıkları ortaya çıktı. Polisteki işlemleri tamamlanan şüpheliler Mahir B., Veysel B., Murat B., Murat B., Ümit B., Abdül Ali G., Ali Kamer G. ve Kemal F. adliyeye sevk edildi.



TY(AÖ/CK)