Olay, sabah saatlerinde merkez Yüreğir İlçesi'nin Bahçelievler Mahallesi'nde meydana geldi. Narenciye bahçesinde bekçilik yapan Yalçın Tangerli, yan bahçenin sahibi Ahmet Hamdi Mert'i kanlar içinde ağaçların arasında yatarken buldu. Mert'in hareketsiz yattığını fark eden Tangerli, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, 2 çocuk babası Ahmet Hamdi Mert'in kafasına sopayla vurulup, bayıltıldıktan sonra bıçaklanarak öldürüldüğünü belirledi.

Cinayeti araştıran polis ekipleri, Ahmet Hamdi Mert'in, bir ay önce de zaman zaman geceyi geçirdiği bahçesindeki kulübenin yakıldığını belirledi. Cinayetin ve kulübeyi yakanların aynı kişiler olabileceğini değerlendiren polis, Ahmet Hamdi Mert'in, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki ailesine ulaştı. Yakınları, Ahmet Hamdi Mert'in 3 ay önce bahçeden portakal çalarken yakalanan Yasin Karaca ile aralarında sorun yaşadığını söyledi.

POLİSE TAŞ VE SOPAYLA SALDIRDI

Bu bilgi üzerine polis, olayla ilgili ifadesini almak için Yasin Karaca'nın evine gitti. Polis ekiplerini karşısında gören Yasin Karaca, taş ve sopayla polise saldırdı. Karaca, biber gazı sıkılarak etkisiz hale getirildi. Üzerindeki elbiselerin kanlı olduğu dikkat çeken Yasin Karaca, gözaltına alındı.

İlk ifadesinde suçlamayı kabul etmeyen Yasin Karaca'nın, hırsızlık yaptığı iddiasıyla kendisinden şikayetçi olan Ahmet Hamdi Mert'e, "Suçlamayı geri al" diye baskı yaptığı ve çıkan tartışma sonrasında cinayeti işlediği ileri sürüldü.

Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.