Kasımpaşa’da bir telefon mağazasında hırsızlık malı telefonlar satıldığı bilgisi üzerine operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda ele geçirilen telefonlardan birinin geçen hafta içinde Fatma G.’nin evinden çalındığı belirlendi. Polis cep telefonunu incelediğinde hırsızın, olaydan sonra Fatma G.’nin kızı E.G. ile mesajlaştığını belirledi. E.G.’nin hırsıza çektiği bir mesajda “Şu an evde kimse yok. Gel sana anahtarı vereyim” dediği belirlendi. Hırsızlık olayından hemen önce atıldığı belirlenen başka bir mesajda ise E.G.’nin hırsıza “Evde nereye ellersen mutlaka sil, parmak izi bırakma. Ya da bana nereye ellediysen söyle de ben senden sonra silerim” yazdığı belirtildi.


EVIN KIZI AZMETTİRMİŞ


Bunun üzerine E.G., Asayiş Şube Müdürlüğü'ne çağrılarak mesajlarla ilgili bilgisi soruldu. E.G.’nin “Annem ütücülük yapıyordu. Buradan kazandığı parayla da zaman zaman birikim için altın alır. Ben altınların yerini biliyordum. Annemden habersiz bir bilezik ve çeyrek altın bozdurdum. Üzerime yeni elbiseler aldım. Erkek arkadaşım Enes S., üzerime aldığım elbiselerin parasını nereden aldığımı sordu. Ben de ona annemin altınlarından bahsettim. Ne yapacağımızı konuşurken diğer altınları da alıp hırsızlık süsü verme kararı aldık” dedi.



HIRSIZ İTİRAF ETTİ



Bunun üzerine gözaltına alınan  Enes S., ise, “Kız arkadaşım Emel G., ile konuştuktan sonra hırsızlık süsü vermeye karar verdik. Bana evlerinin anahtarını verdi. Telefonla mesajlaşarak evde kimse olmadığını bildirdi. Bunun üzerine eve girdim. Söylediği yerden 22 adet çeyrek altını aldım. Balkonun kapı kilidini kırdım. İçeri girdim. Hırsızlık yaptıktan sonra altınları bozdurmayı düşünüyordum. Ancak bozduramadan yakalandım” diye ifade verdi.



Annesi şikayetçi olmadığı için E.G., hakkında yasal işlem yapılmazken, hırsızlık yapan Enes S.,  çıkarıldığı adliyede tutuklandı.