Olay, dün akşam saatlerinde merkez Muratpaşa İlçesi Güzelbağ Mahallesi'nde meydana geldi. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 3 ay önce cezaevinden tahliye olan ve kamuoyunda 'Serdarlar Çetesi' olarak bilinen oto hırsızlık şebekesi üyelerini bir ay önce takip etmeye başladı.

Polisin yaptığı teknik takip sırasında şüpheliler 34 yaşındaki İsmail Serdar, 30 yaşındaki Orhan Serdar ve Doğan E.'nin 5 otodan hırsızlık olayına karıştıkları belirlendi. Polis, olay günü 1 saat içerisinde 3 otodan hırsızlık olayına karışan şüphelilerin içerisinde olduğu otomobili takibe aldı. 3 sivil polis otosuyla takip edilen şüpheliler, Güzelbağ Mahallesi'ne kaçtı. Mahalle içinde çıkmaz sokakta sıkıştırılan şüpheliler, önce araçlarıyla polis otolarına çarptı, ardından da kendilerini yakalamak isteyen 4 polis memurunu çarparak yaraladı.

POLİSLE ÇATIŞTILAR

Kaçamayacaklarını anlayan hırsızlık şüphelileri, polise bu kez de tabancayla ateş etmeye başladı. Rastgele polislerin üzerine ateş etmeye başlayan şüphelilere polis de yine ateş ederek karşılık verdi. Olay sırasında Orhan Serdar kollarından vurularak İsmail Serdar ise biber gazı ile etkisiz hale getirilerek yakalandı. Elinde tabanca bulunan Doğan E. de karanlıktan faydalanarak kaçtı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Olay yerine çağırılan ambulanslarla hem yaralı hırsızlık şüphelisi Orhan Serdar hem de yaralı polis memurları S.Ö., M.Ö., İ.K. ve Ö.K. hastanelere götürülerek tedaviye alındı. Yaralı polis memurları ve şüpheli geceyi hastanede geçirirken sabah saatlerinde 2 ile 10 gün arasında rapor alarak taburcu edildi. Hastanedeki tedavisi tamamlanan Orhan Serdar ise gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada İsmail Serdar ile birlikte sorgulanan 2 şüpheli 8 otodan 'hırsızlık' suçunun yanı sıra 'görevli memura silahlı mukavemet' ve 'kasten yaralama' suçlarından adliyeye sevk edildi. Doğan E.'nin yakalama çalışmalarının ise devam ettiği şüphelinin de yaralı olabileceği açıklandı.

ABLALARI DA ÖLDÜ

Kamuoyunda 'Serdarlar Çetesi' olarak bilinen hırsızlık şebekesi üyelerine polis daha önce de defalarca operasyon yaptı. 2005 yılında 5 bin otomobilden hırsızlık olayının faili oldukları gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilen ve halen yargılamaları İzmir 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz süren çete üyeleri, geçen yıl da tabanca çektikleri polislerin üzerine otomobil sürmüştü. Serdar kardeşlerin ablası Narin Böğür de 2007 yılında Alanya'da bir otomobilden hırsızlık yaptıktan sonra ciple kaçmaya başlamış, polisin 'dur' ikazlarına uymayarak barikata çarparak kaçmayı sürdürmüştü. Böğür bir trafik polisinin otomobili durdurmak için açtığı ateş sonucu başından vurularak ölmüştü.