Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yaklaşık 5 aylık takibi sonucu Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nden gelerek Gaziantep'ten çaldıkları araçlarla hayvan, kablo ve tarlalardan mevsimlik ürün çaldıkları belirlenen suç örgütüne yönelik eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 8 kişi kıskıvrak yakalanırken yapılan aramalarda çaldıkları 8 otomobil ile 7 kamyonet, 2 büyükbaş hayvan, çaldıkları malzemelerden elde ettikleri düşünülen 10 bin TL ile suçta kullanılan cep telefonları ve sim kartları ele geçirildi.

POLİS YEMİNLİ TERCÜMANDAN YARDIM İSTEDİ

Bu arada suç örgütünün hırsızlığı gizlemek ve konuştukları anlaşılmasın diye kendi aralarında geliştirdikleri özel bir dil konuştukları belirlendi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sırasında kendi aralarında konuşmaları anlaşılamayınca önce Kürtçe ve başka çeşitli lehçeleri bilen polislerden yardım istendi. Ancak birbiriyle akraba olan suç örgütünün sadece kendi ailelerinin bildiği bir dil geliştirdikleri öğrenildi.

Konuşmaları anlaşılamayan şüphelilerden adliyeye sevk edilen 2'si tutuklandı. İfadeleri tamamlanan diğer 6 kişi ise 'Suç işlemek için örgüt kurmak ve örgüte üye olmak, örgüt çerçevesinde oto hırsızlığı, hayvan hırsızlığı, resmi kuruma ait kablo hırsızlığı yapmak, çalıntı malı değerinden düşük fiyata satarak haksız kazanç sağlamak, hırsızlık malını bilerek kabul etmek' suçlarından adliyeye sevk edildi.