Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin önceki gün akşam saatlerinde takip ettiği otomobilde bulunan iki kişi, aracın bagajında bulunan kolileri bir işyerine bıraktı. Takip edildiklerini anlayan şüpheliler otomobili terk ederek kaçmaya başladı. Kısa bir kovalamacanın ardından polis, şüphelileri yakaladı.

Üzerinde 'Osman Çalbay' adına düzenlenmiş sahte kimlik bulunan şüphelinin İbrahim E. adlı cezaevi firarisi olduğu, hakkında 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ortaya çıktı. 'Volkan Günal' adına düzenlenmiş sahte kimlikli şüphelinin ise 25 farklı suçtan aranan ve hakkında 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan Ali Y. olduğu belirlendi.

Polis şüphelilerin kolileri indirdiği yerde yaptığı aramada ise kolilerin içerisinde 7 bilgisayar kasası, 6 monitör, projeksiyon cihazı ve bilgisayar malzemeleri buldu. Yapılan araştırmada, bilgisayar ve malzemelerin Burdur'un Askeriye Köyü'nde bulunan Hazımbey İlköğretim Okulu'ndan çalındığı anlaşıldı.

Gözaltına alınan şüphelilerin yapılan incelemesinde, Hazımbey İlköğretim Okulu'ndan iki kez hırsızlık yaptıkları, ayrıca Antalya'nın Finike İlçesi Hasyurt Beldesi'ndeki Kolaklar İlköğretim Okulu, Kumluca Mavikent'te Çanakçı İlköğretim Okulu, Finike merkezde bulunan Yarbaş İlköğretim Okulu, Korkuteli İlçesi'nde bulunan Kızılcadağ İlköğretim Okulu ve Şehit öğretmen Metin Kaynak İlköğretim Okulu, Burdur Tefenni'de Şehit Semih Aldemir İlköğretim Okulu'nda meydana gelen hırsızlık olaylarının da failleri olduğu ortaya çıktı. Okulların bilgisayar sınıflarını soyan iki şüphelinin çok sayıda bilgisayar kasası, monitör, projeksiyon cihazı, bilgisayar malzemeleri ve elektronik eşya çaldıkları belirlendi.

Şüphelilerin, parmak izi bırakmamak için asitle avuç içi ve parmak uçlarını yaktıkları belirlendi. Sorgularında suçlamaları kabul eden İbrahim E. ve Ali Y. adliyeye sevk edildi.



SK(HA/CK)



E.: Eral

Y.: Yolcu