Olay gece saat 01.00 sıralarında Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Toprak Seramik Fabrikası'nda meydana geldi. İddiaya göre kimliği belirsiz 4 kişi, demir makasla tel örgüleri keserek fabrika bahçesine girdi. Hırsızlık amacıyla fabrikaya girdikleri belirtilen şüpheliler vardiya değişimi yapan özel güvenlik görevlileri ile karşılaştı. Şüphelilerden biri kaçarken tabancayla ateş edip özel güvenlik görevlisi Yalçın Ersöz'ü karnının sol tarafından tek kurşunla yaraladı.

Yaralanan Yalçın Ersöz 112 ambulansıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Ersöz'ün sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ DE GELDİ

Olayın ardından çok sayıda polis ekibi Toprak Seramik Fabrikası'na sevk edildi. Özel Harekat polislerinin de katıldığı fabrika bahçesi ve çevresindeki arama çalışmalarını Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru da izledi. Yetkililer, özel güvenlik görevlisini tabancayla yaralayan şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Eskişehir Toprak Seramik Fabrikası'na daha önce TMSF tarafından el konulduğu, fabrikada çalışan işçi bulunmadığı kaydedildi.



EK(EK/COŞ)