Narlıdere Ilıca Mahallesi’nde birbirini kesen iki sokak üzerinde bulunan 2 ayrı apartmandaki 3 dairede, dün akşam meydana gelen hırsızlık olayları, vatandaşlarda endişe yarattı. Cahit Külebi Sokak üzerindeki Mutlu Apartmanı’nın 3’üncü katında oturan evli ve 2 çocuk babası emekli astsubay Zeki Pesen (50), öğlen oğlunun işyerine gitti. Saat 18.00’de evine döndüğünde eşyanın etrafa saçıldığını gören Pesen, 800 TL nakit parası ile 2 bin TL değerindeki ziynet eşyasının yerinde olmadığını fark etti. Pesen’in durumu polise bildirmesi üzerine olay yeri inceleme ekipleri evde parmak izi incelemesi yaptı. Ailesiyle gezintiye çıktıktan sonra saat 19.00’da evine dönen Pesen’in alt komşusu evli ve 2 çocuk babası lokantacı Ufuk Işık (40), polisten komşusunun evine hırsız girdiğini öğrendi. Evine girdiğinde kendi eşyasının da dağıtıldığını gören Işık, 350 TL nakit para ile 1500 TL değerinde ziynet eşyasının çalındığını fark etti. Olay yeri inceleme ekipleri Işık’ın evinde de parmak izi incelemesi yaptı.

50 METRE MESAFEDE ÜÇÜNCÜ HIRSIZLIK

Hırsızlığın gerçekleştiği Mutlu Apartmanı’na yaklaşık 50 metre mesafede, Bademli Sokak’ta bulunan, Erdem Apartmanı’ndaki bir daireye de hırsız girdiği ortaya çıktı. Bir beyaz eşya firmasının teknik servisinde görevli evli ve 1 çocuk babası Fikret Erdem (36), saat 23.00 sıralarında evine geldiğinde, mahalle sakinlerinden yaşanan hırsızlık olaylarını öğrendi. Evine girdiğinde eşyalarının etrafa saçıldığını gören Erdem, yatak odasındaki dolapta bulunan bir takım elbise ile bir hırkanın yerinde olmadığını fark etti. Polis ekipleri, Erdem’in evinde de hırsızları belirleyip yakalamaya yarayacak bir ipucu aradı.

SABAHA KADAR NÖBET

Mahallelerinde 5 yıl öncesinde çok sayıda hırsızlığın meydana geldiğini belirten ev sahiplerinden Fikret Erdem, "Sokak üzerinde çok sayıda evin kapısının zorlandığını öğrendik. Uzun bir zamandır mahallemizde hırsızlık meydana gelmiyordu. Aynı gün üç eve birden girmişler. Hırsızların yakalanmasını istiyorum" dedi.

Bir diğer ev sahibi Zeki Pesen ise "Tedirgin olduk. Sabaha kadar nasıl uyuyacağız bilmiyorum. Adamlar korkmadan benim ve alttaki komşunun ve 50 metre mesafedeki bir diğer komşunun dairesine balkondan tırmanarak girip, hırsızlık yapmış. Tedirginiz, bu gece uyuyamayacağız. Sabaha kadar nöbet tutacağız. Bir an evvel yakalanmalarını istiyorum" diye konuştu. Polis ekipleri hırsızlık olayına karışan kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlatırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğüü bildirildi.



KÖ,OG(AÖ/SS)