Olay, işadamı Ulvi Kırlağaç’ın dün saat 19.00 sıralarında, Gazi Mahallesi'nde Fatih Camii karşısına, annesi adına yaptırdığı okuldaki doğalgaz çalışmalarını görmek için İstanbul’dan gelmesiyle ortaya çıktı. Okulun daha açılmadan talan edildiğini gören işadamı Kırlağaç, şoke oldu. İhbar üzerine gelen polisler, hırsızların binanın arkasındaki pencereyi tornavidayla zorlayarak içeri girdiklerini, elektrik panolarındaki sigorta ve aksamları söktüklerini belirledi. Bahçedeki ana şalterin kapalı olması sebebiyle enerji bulunmayan şebekeden bakır kabloları da çıkaran hırsızların ayrıştırma için de burada ateş yaktığı tespit edildi.

Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, incelemelerde bulunduğu binada meydana gelen hırsızlığın son derece üzücü olduğunu söyledi. Bina içindeki elektrik şebekesini alt üst eden hırsızların 100 lira değerindeki bakır kablo için 10 bin lira civarında zarar verdiğini anlatan Balaban, sıkı önlemler alarak bu tür olayların önüne geçeceklerini söyledi. Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken’le telefonda görüşen Kaymakam Balaban, camların önüne demir parmaklık yapılması için çalışma yapılması sözü aldı.

Yaklaşık 5 ay önce de elektrik şebekesine dadanan hırsızların binaya yaklaşık 3 bin lira zarar verdiği anlatan işadamı Ulvi Kırlağaç, olayların kendisini çok üzdüğünü vurguladı. Bir an önce yapıyı Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim etmek istediğini söyleyen Kırlağaç, 5 derslik ve 125 öğrenciye hizmet verecek olan anaokulu, yeni eğitim ve öğretim sezonuna yetiştirmeyi planladıklarını anlattı. Hırsızların yakalanması için olayla ilgili soruşturma sürüyor.