Olay, sabah saat 05.30 sıralarında merkeze bağlı Karaköprü Beldesi'nin Karşıyaka Mahallesi'nde meydana geldi. Polisi arayan bazı apartman sakinleri, evlerine hırsız girdiğini ve cep telefonları ile laptop bilgisayarlarının çalındığını söyledi. İhbar üzerine olay yerine giden polisler, 1 laptop ile 3 cep telefonu çalan 2 şüphelinin eşkalini belirleyerek bölgede çalışma başlattı.

KOVALAMACADA YAKALANDI

Eşkali belirlenen şüphelilerin yakalanması için çalışma yapan polis, ara sokaklarda kaçan bir kişiyi fark etti. Durması yönündeki uyarıyı dikkate almayarak kaçan şüpheli ile polis arasında kovalamaca başladı. Kısa bir kovalamacanın ardından yakalanan şüphelinin gizlemeye çalıştığı cep telefonuna el konuldu. Cep telefonunu inceleyen polis, şüpheli 20 yaşındaki Aziz A.'nın İbrahim isimli kişiye, 'Abi karakola gidiyorum, alındım' mesajı yazdığını gördü. Telefonuna el konulan şüpheli gözaltına alınarak polis aracına konuldu.

ÇALINTI TELEFONLAR BULUNDU

Öte yandan bir vatandaş, olayın meydana geldiği bölgedeki boş araziye atılan poşette 3 cep telefonu bulunduğunu görüp durumu polise bildirdi. Şüpheliyi alan polisler, gittiği arazideki 3 cep telefonuna el koydu. Poşeti bulan kişi, şüphelinin kaçtığı sırada poşeti araziye attığını söyledi. Telefonlara ulaşan polis, bir süre arazide çalıntı laptop bilgisayarı bulmak için arama yaptı. Aramalardan sonuç alamayan polis, kaçan diğer şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmasını sürdürüyor.



(HK/AK)