19 Kasım 2011'de Merkez Seyhan İlçesi'nin Dumlupınar Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Hikmet Yağmur'un 2 katlı evine kapıyı pense ve tornavida ile açarak giren kimliği belirsiz hırsız, yürürken ses çıkmaması için kapının önünde ayakkabısını çıkardı. Girdiği evden bin 900 lira çalan hırsız, giderken de evden başka bir ayakkabı giyip, kendisine ait olanı olay yerinde bıraktı. Ailesiyle eve geldiğinde hırsızlığı fark eden Hikmet Yağmur, durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, evde parmak izi ve delil araştırması yaptı. Hırsız eldiven kullandığı için parmak izi bulunamadı. Ekipler çalışma yaparken, ev sahibi Hikmet Yağmur, hırsızın bıraktığı ayakkabıyı fark etti. Ayakkabıyı incelemeye alan Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri, iç yüzeyinde ter ve doku kalıntısı belirledi. Ayakkabıdan alınan ter svapları ve doku örnekleri, Kriminal Laboratuvarı'na gönderilerek incelemeye alındı. Yapılan araştırmada ayakkabıdaki ter DNA'sı ile daha önce hırsızlıktan sabıkası olan ve DNA veri bankasında kaydı bulunan İbrahim Ahıska'nın DNA'sının uyuştuğu belirlendi.

Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince geçen çarşamba yakalanan İbrahim Ahıska, çıkartıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.



FK(OA/CK)