27 yaşındaki Ertan ile 21 yaşındaki Erhan Turğut kardeşler, yalın ayak koşarken yakalandı. Evsahibinin teşhis ettiği Turğut kardeşlerin kaçarken attığı bilezik ve çeyrek altınları polisler sokaktan topladı.

Önceki gece Merkez Seyhan İlçesi'nin İsmetpaşa Mahallesi'nde devriye gezen polis ekipleri, bir vatandaşın "Yakalayın hırsız var" diye bağırması üzerine çevrede araştırma yapmaya başladı. Bir süre sonra yalın ayakla koşan Ertan ve Erhan Turğut kardeşleri fark eden polisler, kısa süren kovalamacanın ardından yakaladı. 'Hırsızlık, kilitlenerek muhafaza altına alınan malı çalmak ve konut dokunulmazlığını ihlal' gibi suçlardan 71 ayrı kaydı bulunan Erhan Turğut ile aynı suçlardan 41 ayrı kaydı olan Ertan Turğut gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüpheliler, ev sahibi tarafından teşhis edildi. Kimliği açıklanmayan ev sahibi "Sabaha karşı salonda tıkırtı duydum. Kontrol etmek için odadan çıktığımda karşımda iki kişi duruyordu. Beni görünce ikinci kattan atlayıp, kaçmaya başladılar. Biri kaçarken ayakkabısını düşürdü. Bağırınca polisler geldi, kısa sürede yakaladılar" diyerek, şikayetçi oldu.

Hırsızlık Bürosu'ndaki sorgularında suçlamayı kabul etmeyen Ertan ve Erhan Turğut kardeşler, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Haklarında bir yıl içinde 13'er kez işlem yapıldığı belirlenen Turğut kardeşler çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

2'NCİ KATTAN ATLAYIP AYAĞINI KIRMIŞTI

Geçen Ağustos ayında da Ertan Turğut, Tellidere Mahallesi'nde hırsızlık için girdiği evin sahibi tarafından fark edilmiş, kaçmak için 2'inci kattan aşağıya atlayıp ayağını kırmıştı. Ertan Turğut'un düşerken de çarptığı balkondaki saksı kafasına isabet ederek yaralanmasına neden olmuştu.