Olay dün saat 17.00 sıralarında Kadıköy'de bulunan camide meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bağışların atıldığı kutu ile tuvalette toplanan paraların eksildiğini farkeden imam Yusuf Güloğlu, geçtiğimiz hafta durumu polise haber verdi. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri, hırsızın camiye cemaatten biri gibi geldiğini, insanlar namaz kılarken ya da cami boşken hırsızlık yaptığını belirledi.


O görüntülerde hırsızın elinde uzun bir sopa ile kutudan paraları çektiği görülüyor. Camiden sakin bir şekilde çıkan hırsız, daha sonra tuvalette bulunan kameraya da yakalanıyor. Tuvalet paralarının biriktiği yerden de bozuk paraları alan şüphelinin, tuvalet aynasının karşısında rahat hareketlerle saçını taraması dikkat çekiyor. Polis bu görüntülerden yola çıkarak hırsızın eşkalini belirledi.


Hırsızın tekrar camiye gelme ihtimaline karşı güven timi ekipleri camide nöbet tutmaya başladı.


AYAKKABILARI ELİNDE KAÇTI


Dün akşam saatlerinde yine namaz kılma bahanesiyle camiye tekrar gelen hırsız, güvenlik kamerası görüntülerini izleyen cemaatten bir kişinin kendisini tanıması üzerine yakalanacağını anladı. Ayakkabılarını bile giymeye fırsat bulamayan hırsız kaçmaya başladı. O sırada camide bulunan bir güven timi polisi ve cemaat, hırsızın peşine takıldı. Hırsızın kaçması ve polis ile cemaatin hırsızı kovalamasıda caminin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde ayakkabılarını eline alan hırsızın kaçması görülürken, şüpheli kısa bir kovalamacanın ardından yakalandı.


SABIKALI ÇIKTI


54 yaşındaki Ahmet K.'nın daha önce de camilerde yaptığı hırsızlıklardan 2 sabıkasının olduğu öğrenildi. Ahmet K. ifadesi alınmak üzere Kadıköy Rıhtım Polis Merkezi'ne götürüldü.


Cami imamı İmam Güloğlu, "Biz bir kişinin caminin bağış kutusuna para yardımı yaptığını gördük. aradan 2 gün geçtikten sonra bağış kutusunu açtığımızda kutunun boş olduğunu fark ettik bunun üzerine güvenlik kamera görüntülerini inceledi ve hırsızı fark ettik ve durumu Polis ekiplerine bildirdik Polisler bura 1 ay kadar süreyle bir çalışma yaptı" dedi.


Bilgi için:


Ahmet K.: Ahmet Kaya