Polis memuru Gökhan Sarıkaya, dün öğle saatlerinde eşi ile birlikte Kırıkkale'nin Çallıöz Mahallesi 538'inci Sokak'ta oturan bacanağı Ünal Doğan'ı ziyarete geldi. Sarıkaya, saat 22.30 sıralarında 2'nci katta bulunan evin balkonuna çıktığı sırada bacanağı Doğan'ın altında 1'inci katta oturan komşusu Ramazan Dölek'in balkonundan içeri girmek için su borusuna tırmanan hırsızı gördü. Koruma polisi Sarıkaya, bu sırada belinde bulunan tabancasını çıkarıp, hırsıza doğrultarak hareket etmemesini istedi.

Balkona tırmanan hırsız atlayıp kaçmak isterken, apartmanın kenarında bulunan diğer hırsız, koruma polisi Gökhan Sarıkaya'ya tabanca ile tek el ateş ederek ayağından vurdu. İki hırsız karanlıkta Kocaeli plakalı bir otomobille kaçtı. 

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan polis memuru Gökhan Sarıkaya, Yozgat Valisi Necati Şentürk'ün talimatı ile 2 ay önce kurulan ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılımı ile Cumartesi günü Yozgat Çağrı Merkezi'nin açılış töreninde ilk konserini veren Bozok Mehter Takımı'nda da görev yapıyor.



EG(AY/İD)