Pınar ÇITAK KOYGUN - Taner YENER/İSTANBUL, HAZRETİ  Muhammed'in Veysel Karani'ye hediye ettiği Hırka-i Şerif, Ramazan'ın ilk cuması ziyarete açıldı.


Veysel Karani'nin 58. ve 59. kuşak torunları tarafından muhafaza edilen Hırka-i Şerif'in Fatih'teki Hırka- i Şerif Camii'nde ziyarete açılması nedeniyle düzenlenen törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Veysel Karani'nin 58. kuşak torunu Gülay Köprülü ile 59. kuşak torunu Barış Samir katıldı.


İSTANBUL MÜFTÜSÜNDEN VATANDAŞLARA HIRKA- İ ŞERİF UYARISI


Açılış öncesi Hırka- i Şerif Camii imamı Mustafa Uyar, Kur'an-ı Kerim okudu. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran yaptığı konuşmada, "Bizim milletimiz Peygamber efendimizin hatıralarına önem veren bir millet. Ama Peygamber efendimizin ona nispet edilen iki tane hırka İstanbul'da. İstanbul'un böyle bir özelliği var. Birisi Topkapı da Hırka- i Saadet, diğeri de buradaki Hırka- i Şerif" diye konuştu.


Yaran, ziyaretlerde dikkat edilmesi gereken konulara da dikkat çekti. Yaran, " Bu ziyaretlerde bir de ölçüyü hatırlatmamızda yarar var. Biz bazen sevgiyi saygıyı o kadar abartıyoruz ki onun için de Allah rızası için yaptığımız davranış birbirimizi ezmeye gidiyor. Burada Peygamber efendimizin hatırasını ziyaret ediyoruz. Kendisini ziyaret etmiyoruz. Oralara 'birşeyler sürmek' diye birşey yok. Onlardan uzak duralım " diye konuştu.


Veysel Karani'nin 59. kuşak torunu Barış Samir ise, "Peygamber efendimizin vasiyetiyle Veysel Karani'ye emanet edilen Hırka-i Şerif bin 400 yıldır ailemiz tarafından korunmaktadır " dedi.


"SORUMLULUĞU ÇOK FAZLA AMA MUTLUYUZ "


Konuşmaların ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran Hırka-i Şerif'i ziyarete açtı. Açılışın ardından önce erkekler ardından da kadınlar ziyaret için içeri alındı. Vatandaşlar Hırka- i Şerif'e yoğun ilgi gösterdi.


"SORUMLULUĞU ÇOK FAZLA AMA MUTLUYUZ "


Hırka-i Şerif başında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gülay Köprülü de " Bu çok büyük bir mutluluk. Bu anlatılamaz. Biz de görevimizin başındayız severek isteyerek. Sorumluluğu da çok fazla ama mutluyuz " şeklinde konuştu.


Hırka- i Şerif, Ramazan ayı boyunca hafta içi her gün saat 10.00'da, haftasonu ise saat 09.00'da ziyaret edilebilecek.


PÇK-TY (MK) (FOTOĞRAF)