Hayvanseverler önce kedi ölümlerine neden olan sorumluların bulunması için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Hayvanseverler ardından İzmir Şirinyer Hipodromu önünde toplanarak hipodrom giriş kapısına siyah çelenk bıraktı. Ellerinde kedi fotoğrafları ve bu olayı kınayan dövizler taşıyan hayvanseverler kedi katliamanı yapanları protesto etti. İçlerinde çocukların da bulunduğu hayvan haklarını savunan çeşitli derneklerin üyelerinin hipodrom içine girmesine izin verilmedi.

Bağımsız Hayvan Hakları Savunucuları adına basın açıklaması okuyan Sibel Bünyan, "İzmir 4 Eylül günü bir vahşete sahne oldu. Yavruların da bulunduğu çok sayıda kedi bibona doldurularak ölüme terk edildi. Üstelik bunu yapanlar, hayvanların üzerinden geçimlerini sağlayan kişiler. Kedilere bu vahşeti reva görenler ellerindeki atlara neler yapabilirler? Düşünmesi dahi ürkütücü. Bu kişilerle aynı toplumda yaşamak istemiyoruz. Şirinyer Hipodromu yetkilileri kedilerin ölüm fermanını imzaladı. Hem vicdana hem yasaya aykırı bir durum. Bu vahşete izin veren kişilerin cezalandırılmasını istiyoruz. Binlerce hayvan hakları savunucusu olarak bu vahşete imza atan herkes hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Basın açaklamasına katılan İzmir Çevre Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Besalet Alkaya ise İzmir’in gerçek anlamda hayvan mezarlığı olmaya devam ettiğini, şimdiye kadar Menderes, Torbalı, Menemen, Bornova. Bayraklı’da hayvan katilamları yaşandığını, şimdi buna Buca’nın da eklendiğini söyledi. Alkaya, "Atları ürkütüyor diye kedilerimizi vahşice öldürdüler. Biz bu cinayetin peşini bırakmayacağız. Nasıl Bornova’da kedi Yamuk’u tekmeleyerek öldüren caniyi mahkum ettirmişsek hipodrom katillerini de mahkum ettireceğiz. Burada at sevgisi yok. Burası bir kumarhane. Zavallı atları çatlatıncaya kadar koşturarak üzerlerinden para kazanıyorlar" diye konuştu.

Protestonun ardından hayvanseverler dağıldı.



MO(İÖ/CK)