Gasp ettikleri kamyonetle 6 Eylül 2011 akşamı geldikleri Hınıs İlçesinde Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekat binalarına uzun namlulu silah ve el bombalarıyla saldıran teröristler, nöbetçi polisin anında karşılık vermesi ile geldikleri kamyonete binerek kaçtılar. Saldırganların kimlikleri güvenlik kameralarının olayı kaydetmesiyle belirlendi. Olaya karışan teröristlerden Mazlum Alan 2011 yılının Kasım ayında Diyarbakır'da yakalandı.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan ve ilk kez bugün hakim karsısına çıkarılan Mazlum Alan, uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirtti. Suçlamaları kabul etmeyen ve şiddetle baş ağrısı ve mide rahatsızlığı nedeniyle ifade veremeyeceğini söyleyen Alan'ın avukatı Müşir Deliduman, müvekkilin akıl sağlının yerinde olmadığını belirterek, bu yüzden üç cezaevi değiştirdiğini ve doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti Hınıs olaylarının tek sanığı olan Mazlum Alan'ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının incelenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Hastanesine gönderilmesine ve tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, 9 Ocak 2013 gününe ertelendi.


Tİ(KS/AAA)