AVUKATLAR YİNE DURUŞMAYA KATILMADI


Dosyada bulunan delillerin değerlendirilmeden, bazı tanıklar dinlenmeden Cumhuriyet Savcıları Savaş Kırbaş ve Hüseyin Kaplan'ın 920 sayfalık mütalaayı mahkemeye sunmasını protesto eden sanık avukatları duruşmaya katılmadı. Duruşmaya emekli Orgeneral Ergin Saygun'un avukatı Sedat Küçükyılmaz'ında aralarında bulunduğu 9 avukat katıldı.


DURSUN ÇİÇEK: ÖLDÜKTEN SONRA İZİN VERİYORSUNUZ


Davanın tutuklu sanıklarından Ahmet Dikmen'in babası vefat ettiği için 2 gün cenaze izni verildiğini söyleyen Mahkeme Başkanı Ömer Diken ayrıca yine dava sanıklarından Engin Baykal'ında annesi vefat ettiği için 2 gün cenaze izni verildiğini açıkladı. "Allah kimseye üzüntü yaratmasın" diyen Diken, şehir içindeki definler için sanıklara 1 gün, şehir dışındakiler için de 2 gün mahkeme tarafından yol hariç izin verildiğini söyledi. Bunun üzerine tutuklu bulunan emekli Albay Dursun Çiçek oturduğu yerden "Öldükten sonra izin veriyorsunuz" dedi. Mahkeme Başkanı Ömer Diken de yasanın değiştiğini belirterek artık ağır hasta yakınları olanlara sağlık kurulu raporu sunulmasının ardından izin verilebileceğini ifade etti.


"YASAL İŞLEM YAPACAĞIZ"


Başkan Ömer Diken, bazı sanıklar tarafından gönderilen dilekçelerin savunma sınırlarını aştığını ve hakaret içerdiğini söyledi. Hiç kimsenin mahkemeye hakaret etmeye hakkı olmadığını belirten Diken, "Mahkemenin dürüstlüğü konusunda da kimse mahkemeyi suçlayamaz. Bu hakaret içerikli dilekçelerle ilgili olarak gerekli yasal işlemi yapacağız" dedi. Tutuklu sanıklardan Dursun Çiçek de "Adil yargılayın" dedi.


ÖZDEN ÖRNEK SAVUNMASINI SUNDU


Mahkeme Başkanı Diken, ayrıca tutuklu sanıklardan Özden Örnek'in 155 sayfalık ve ekleri 17 klasörden oluşan esas hakkındaki savunmasını mahkemeye sunduğunu belirtti.


HİLMİ ÖZKÖK'ÜN İFADELERİ MAHKEMEYE ULAŞTI


Mahkeme Başkanı Diken, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkesi'nden 2-3 Ağustos tarihlerinde tanık sıfatıyla dinlenen emekli Orgeneral Hİlmi Özkök'ün ifadelerinin yer aldığı tutanakların onaylı bir örneğinin mahkemeye ulaştığını açıkladı. Mahkeme Başkanı Diken, Ergenekon Davası'nda tanık olarak dinlenen Hilmi Özkök'ün Balyoz Davası'na ilişkin verdiği ifadelerin ilgili bölümlerini okuyor.


MİLLEVEKİLLERİ DE DURUŞMAYI İZLİYOR


Öte yandan MHP Milletvekilleri İsmet Büyükataman, Özcan Yeniçeri, Ruhsar Demirel, Bülent Belen ve Mesut Dedeoğlu ile CHP Milletvekili İlhan Cihaner de duruşmayı izliyor. MHP milletvekilleri, duruşma başlamadan önce MHP'nin tutuklu vekili sanık Engin Alan ile sohbet etti.


(BB)