Körfez İşbirliği Konseyi (KİK)-ABD Stratejik İşbirliği Forumu'na katılmak üzere gittiği Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan İstanbul’a gelen Hillary Clinton’u Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Namık Tan ve ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Francis Ricardone ve diğer yetkililer karşıladı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Atatürk Havalimanı’nda çevre binaların üstüne keskin nişancılar konulurken Hillary Clinton’u getiren ABD Başkanlığına ait özel uçak da Devlet Konukevi’nin önüne park ettirildi.

Hillary Clinton uçağın altına getirilen özel olarak hazırlanmış zırhlı otomobille yoğun güvenlik önlemleri altında Atatürk Havalimanı’ndan ayrıldı.

Bilindiği gibi Tunus'ta geçen Şubat ayında düzenlenen ilk Suriye'nin Dostları Toplantısı'nda, Suriye'de şiddetin durması, insani yardımlara devam edilmesi ve siyasi sürecin başlatılmasının önemi noktasında, BM-Arap Birliği'nin Suriye özel temsilcisi Kofi Annan'ın 6 maddelik barış planınca da desteklenen bir gündem ortaya konulmuştu.

FK (TT) (FOTOĞRAF)