Hikmet Çetin, günümüzde Cebeci İlköğretim Okulu olarak hizmet veren okula 30 bin TL'ye yaptırdığı konferans salonunun açılışını da kendisi gerçekleştirdi. Çetin, bu okulun kendisinde ayrı bir yer ve hatırası olduğunu anlatırken, "Bu nedenle bu okuldan gelen tüm istekleri hiçbir zaman geri çevirmedim" dedi. Konferans salonun açılışından önce okul öğrencilerinin el emeği ve göz nurları olan anatsal çalışmaların yer aldığı serginin açılışını da yapan Çetin, öğretmen ve öğencilerle tek tek ilgilenip, sanatsal çalışmaları hakkında bilgi aldı, sohbet etti. Çetin, daha sonra yaptırdığı konferans salonunun açılışını Altındağ Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Cebeci İlköğretim Müdürü Yalçın Meraklı, öğretmenler, öğrenciler, velilerle okul aile birliği üyeleriyle birlikte gerçekleştirdi.

Hikmet Çetin'e daha sonra 55 yıl önce okuldan mezun olduğunu gösteren belge, çerçeveli olarak takdim edildi. Okul Müdürü Yalçın Meraklı, yeni açılan konferans salonunda yaptığı konuşmada "Okulumuz, sayelerinde 109 kişilik günümüz teknolojisine uygun bir konferans salonuna kavuşmuştur, bu nedenle tüm okulumuz personeli ve öğrencileri adına kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Hikmet Çetin ise, eğitime verilen emeğin hiçbir zaman boşa gitmeyeceğini belirtirken,bir anısını da anlattı. Çetin, Türkiye'nin her alanda kalkınması için eğitimin önemli bir yeri olduğunu, bu nedenle öğretmenlere büyük görevler düştüğünü belirterek, "Türkiye'nin geleceğini kadınlar belirleyecek. Bu nedenle mutlaka kız çocuklarının Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda okutulması gerekli" dedi.

Açılış, öğrencilerin şiir ve müzik dinletileri ise son bulurken çıkışta davetlilere okul tarafından gözleme ve ayran ikram edildi. Okul öğretmenleri, veliler ve öğrenciler Çetin'le okul merdivenlerine hatıra fotoğrafı çektirdi.



HÖ(AY/İD)