Mithatpaşa Mahallesi Merdiven Sokak'ta oturan 27 yaşındaki Aynur ve 33 yaşındaki Suat Akgül çiftinin tek katlı evleri, 2 hafta önce meydana gelen heyelanda hasar gördü. Evin çatı bölümündeki boşluktan içeriye giren taş ve tuğla parçaları, eşyalara da hasar verdi. Çocukları 7 yaşındaki Melike ve 1 yaşındaki Mertcan ile birlikte evi tahliye eden çift, birkaç gün komşularında kaldıktan sonra aynı mahallede kiraladıkları başka bir eve yerleşti.

Zonguldak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın 250 lira para ve gıda yardımında bulunduğu aileye, hayırsever bir kişi de AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı aracılığıyla eşya yardımında bulundu. Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve koltuk, önceki gün aileye teslim edildi. Ancak aile, hurda ve kullanılmayacak durumda olduğu gerekçesiyle eşyaları kabul etmedi. Eşyalar, kamyonetle yardımı yapan kişiye geri genderildi.

İşsiz Suat Akgül, "Eşya diye bu hurdalıklar geldi. Yorgan yok, yatak yok. Verilen eşyalar da hurdalık. Bunları kullanacağıma, hasarlı evimdeki eşyalarımı çıkarıp tamir ettirerek kullanırım" dedi.



DS(EE/BT)