Heyelan, dün sabaha karşı İhsaniye Mahallesi Dünya Sokak'taki yamaçta meydana geldi. Kar yağışının ardından etkili olan yağmur ile birlikte yumuşayan toprak, kayarak yan yana bulunan 2'şer katlı 4 evin üzerine geldi. Evlerin yan duvarlarını tamamen kaplayan toprak ve çamur, pencere aralarından ve diğer boşluklardan içeriye sızdı. Evlerin çevresi ve giriş bölümleri çamurla kaplandı. Heyelan nedeniyle evlerin duvarlarında çatlaklar da oluşurken, gürültüye uyanan aileler kendilerine dışarıya attı.

Kozlu Belediyesi'nin heyelan bölgesinde yaptığı inceleme sonucunda 4 ev tahliye edildi. Evlerin çevresine ve heyelan bölgesine güvenlik şeridi çekildi. 34 yaşındaki Tuncay Kalaycı, 67 yaşındaki Lütfi Kalaycı, 63 yaşındaki Recep Değirmenci ve 53 yaşındaki Beytullah Dugencioğlu ile aileleri geceyi komşularında geçirdi.

Ev sahiplerinden Lütfi Kalaycı'nın torunu Uğur Topal, gece gürültüye uyanarak kendilerini dışarıya attıklarını söyledi. Topal, evlerinin hasar gördüğünü ve Zonguldak Valiliği'nden yardım talebinde bulunduklarını anlattı. Topal, "Sigortalı olduğumuz gerekçesiyle bize yardım yapılmayacağı söylendi. Dedem tüm yatırımını, emekli ikramiyesini bu eve harcadı. Şu anda elinde emekli maaşından başka bir şey yok. Bir insana sigortasına bakılarak mı yardım yapılıyor. Evlere giremiyoruz. Ne zamana kadar böyle devam edecek bilmiyoruz" dedi.

Evlerinin kullanılmaz hale geldiğini söyleyen diğer aileler de yardım beklediklerini söyledi.



GG(EE/BT)