Ekmekçiler Mahallesi Hemşin Sokak'ta geçen yıl meydana gelen heyelan sonrasında bölgede bulunan bazı evlerin arka tarafındaki toprak kütlesinin kayabileceği belirlendi. Bunun üzerine tehlike altında olduğu saptanan 5 ev boşaltıldı, başka evlere taşınan ailelere de kira yardımı yapıldı. Bölgede olası heyelanı önlemek için de istinat duvarı yapılması kararlaştırıldı. 

DUVARI YAPILIRKEN EV YIKILDI

İhaleyi alan firma önceki gün 3 metre yüksekliğinde ve 20 metre uzunluğunda istinat duvarı yapımı için çalışmalara başladı. Ancak, iş makinesi duvar yapımı için yamacın altını oyunca toprak kütlesi aniden hareket etmeye başladı. Operatör iş makinesi ile kaçarak kurtulurken, tonlarca toprak Rasim Feyiz'e ait tek katlı evi yıktı. 

"EVİM TOPRAK ALTINDA KALDI, MAĞDURUM"

Aldığı yardımla kirada oturan ve istinat duvarının tamamlanmasıyla evine geçmeyi bekleyen Rasim Feyiz, duvarın bir bölümünün yapımının tamamlandığını, kendi evinin arkasındaki duvarın yapımına da dün başlandığını anlattı. Feyiz, "Çalışma başladı, ardından da heyelan meydana geldi. İnsanlar kaçarak canını kurtardı. Evim toprak altında kaldı. Çok mağdur oldum. Zaten işsizim. Yardımla kirada oturuyordum. Duvar yapılınca evime geçecektim” dedi. Rasim Feyiz’in ağabeyi Dursun Ali Feyiz ise, "İstinat duvarı yaparken evimizi toprak altında bıraktılar. Olacak iş değil. Ev tamamen gitti. Sözde bizi afetten korumaya çalışırken başımıza bu afet geldi. Ne yapacağımızı şaşırdık” diye konuştu.

"AFET KONUTU VEREBİLİRİZ"

Rize Afet ve Acil Durum Müdürü Seyfettin Yılmaz da, “O bölge biraz sıkıntılıydı. Tedbirlerimizi alıp ona göre çalışıyorduk. İki etap halinde yapacağımız duvarın ilk bölümünü bitirmiş, ikinci bölümüne başlamıştık. Ancak toprak kaydı. Kira yardımı yaptığımız aile duvar yapımı bitince evine geçecekti. Ancak böyle bir durum yaşandı. Şimdi toprağı kaldıracağız. Ev kullanılamayacak haldeyse kira yardımına devam edeceğiz. Daha sonra da afet konutu hak sahibi olabilmesi için girişim başlatacağız” dedi.