Ortaca İlçesi'ne bağlı Dalyan Beldesi Gökbel Köyü'nde, öğlen saatlerinde, heyelan meydana geldi. Son günlerde aşırı yağış nedeniyle gevşeyen zeminden kopan kaya parçaları yola düşünce, ulaşım aksadı. Toprak kayması nedeniyle su şebekesinin boruları parçalandı. Yamaçtaki evler maddi hasar oluştu.

Evi zarar görenlerden İsmail Öztürk (40), "İki sene önce evde yine çatlaklar meydana gelmişti. Kaymakam ve özel idare yetkilileri de gelip kontrol etmişlerdi. Konu sonradan belediyeye intikal etti. Bizde, Dalyan belediyesine başvurduk. Belediye yetkilileri 'tapunuz olmadığından bir yardımda bulunamayız, yıkım emri gelir' dedi. Başka yaşayacak yerimiz olmadığından biz yine girdik oturduk. O zaman bu kadar Yarıklar yoktu. Son yağmurlardan sonra yine kaymaya başladı. Bir haftadır toprak hep kayıyor. On metre yakındaki annemin evine göçtük. O da çatlamaya başladı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Ev yapacak durumum yok. Eşim çocuğum ve annemle birlikte yaşıyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi. 

Köyün muhtar azası olan Necati Şentürk, "Yağan aşırı yağmurlar nedeniyle yola büyük kayalar yuvarlandı. Asırlık çam ağaçları devrildi. Kayan toprak su borularını patlattı. Tehlike halen devam ediyor. Meteoroloji önümüzdeki günlerde de aşırı yağmur olacağını söylüyor. Yetkililerin bu konuda acil önlem almasını istiyoruz" diye konuştu.

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, "Durumu muhtar bize bugün bildirdi. Özel idareden teknik ekip en kısa zamanda incelemelerde bulunacak. Kimsenin mağdur olmaması için gerekeni yapacağız" dedi.



Sİ (KÖ/RT)