Geçen cuma günü saat 23.00 sıralarında, Alsancak'taki Meksika Sokağı üzerinde meydana gelen olayda, suç örgütü lideri olmaktan ve cinayete azmettirmekten hükümlü, cezaevinde bulunan Erol Beşok'un oğlu 28 yaşındaki Esat Beşok ile restoran işleten 34 yaşındaki İdris Turşak, cumartesi günü kumar organizasyonu düzenlemeyle ilgili karşı karşıya geldi. İki ay önce, yaralamaya azmettirmek suçundan girdiği cezaevinden çıkan Esat Beşok, İdris Turşak'la tartıştı. Bu sırada Turşak, kendisine tokat attığı belirtilen Beşok ile yanındaki Yasin Coşkun'u başlarından tabancayla vurup yaraladı. İdris Turşak da kaçmaya çıaışırken, Esat Beşok'un yanındakilerle girdiği silahlı çatışmada öldürüldü. Seken kurşunlardan biri de karşıdaki restoranda yemek yiyen mimar Sinan Tamtürk'ün koluna isabet eti.

SIKI KORUMA

Halen Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen Esat Beşok için ailesinin, İbrahim Tatlıses'i ameliyat eden doktorlarla bağlantı kurduğu öğrenildi. Polis de olayın hesaplaşmaya dönüşme olasılığına karşı hastanede sıkı güvenlik önlemi aldı. Beşok'un bulunduğu kata, belli hastane çalışanları ve doktorların haricinde kimsenin girmesine izin verilmediği öğrenildi. Ayrıca, hastanede bulunan ve durumları şüpheli görülen kişilere yönelik de sık sık kimlik kontrolü yapılarak, yaşanabilecek olası üzücü olayların önüne geçilmesinin planlandığı bildirildi.

GERİDE KALANLAR DA TAKİPTE

Olayın ardından gözaltına alınan Yasin Coşkun, arkadaşı Halil Emre ile Turşak'ın şoförü İsmet Ertürk Tarı, çelik yelek giydirilip zırhlı araçla sevk edildikleri Adliye'de tutuklanmalarına rağmen, polisin soruşturmasının sona ermediği ortaya çıktı. İki grubun üyelerine yönelik polisin takibinin devam ettiği, herhangi bir suç saptanırsa operasyon düzenlenebileceği bildirildi.