Ormanlı Köyü’nde 6 hisseli arazinin 5 hissesini kamulaştırarak üzerine İncirli Regülatörü ve HES kuran enerji şirketi, Adem Yılmaz’a ait arsa üzerine de izinsiz regülatör binası inşa etti. Yılmaz’la uzlaşma yolu deneyen şirket, sonuç alamayınca EPDK'ya başvurarak acele kamulaştırma talebinde bulundu. Talebi görüşen EPDK, santral inşaatının tamamlanması gerekçesiyle acele kamulaştırma kararı aldı. Yılmaz bunun üzerine, 'Kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali' istemiyle Danıştay 6’ncı Dairesi’ne dava açtı. Danıştay, EPDK kararının yürütmesini durdurdu. Bunun üzerine EPDK, acele kamulaştırma kararından vazgeçtiğini duyurdu.

ARAZİSİNİ GERİ ALMAYA GİTTİ

Adem Yılmaz, Danıştay ve EPDK kararını Kalkandere Kaymakamlığı’na bildirdi, ardından akrabalarını toplayarak HES binasına giderek arazisini geri istedi. Kapı girişinde durdurulan ve güvenlik görevlilerince kimlik kontrolünden geçirilen Adem Yılmaz, yanındaki iki kişi ile birlikte alındığı şantiye sahasında yetkililerle görüştü. İçeride görüşmeler sürerken güvenlik görevlisi olduğunu belirten bazı kişiler, santral sahası önünde toplanan köylülerle tartıştı. Tartışma, bazı köylülerin araya girmesiyle büyümeden önlendi. Daha sonra dışarı çıkan Adem Yılmaz, arazinin kendisinin olduğunu belirterek yasa dışı yollarla alınan arazisi üzerinde HES inşa edildiğini söyledi.

Mahkeme kararlarını yetkililere bildirdiğini anlatan Yılmaz, arazisinin kendisine verilmesini istedi. Yılmaz, "Bu HES inşaatı kaçaktır. Bu HES değil gecekondu gibi HES kondudur. Mahkeme kararlarını yetkililere verdim. İnceleyerek iki gün içerisinde bana ulaşacaklar" dedi.

Grup daha sonra şantiye önünden ayrıldı.