KESK’e bağlı Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Samsun Şube Yönetim Kurulu üyesi Mete Türker, Ordu'nun Fatsa İlçesi’ndeki Bolaman Irmağı üzerine yaklaşık 1 yıl önce özel bir firma tarafından yapımına başlanan HES’in, ırmak havzası içinde bulunan ve ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan 17 su kuyusundaki su miktarının azalmasına neden olacağını öne sürdü. HES’in inşa edildiği Bolaman Irmağı'nın Fatsa halkının içme suyu ihtiyacını karşılayan su havzası olduğunu belirten Türker, "Su kuyularının bulunduğu alüvyon zemini besleyen en önemli kaynak Bolaman Irmağı'ndan süzülen sulardır. HES, ırmaktaki suyun yüzde 90’ını tutacak. Bu durumda yatakta yeterli su olmadığı için kuyuların bulunduğu alüvyon da yeterli su birikmesi olmayacak ve içme suyu kuyuları yetersiz kalacak" dedi.

Barajda tutulan suyun yüksek akış hızıyla tekrar bırakıldığına dikkat çeken Türker, "Irmak yatağına salınan bu suyun hızı fazla olacağından ve sızma alanının da az kalması nedeniyle alüvyonda yeterli su birikmeyecektir" diye konuştu.

Fatsa Belediyesi’nin konuyla ilgili Devlet Su İşleri 7’nci Bölge Müdürlüğü’ne geçen yıl Kasım ayında yazı yazarak durumu bildirdiğini söyleyen Türker, "Belediye projenin değiştirilmesi veya değiştirilemiyorsa Fatsa’ya içme suyu sağlayacak barajlardan su sağlanana kadar işletmeye alınmamasını talep etti. Ancak henüz bir cevap gelmedi. Atilla HES projesi 65 bin kişinin yaşadığı Fatsa İlçesi'nin içme suyunu tehdit etmektedir" dedi.