Tortum Sulh Ceza Mahkemesi'nde 6 aydan 3 yıla kadar hapsi istenen Leyla Yalçınkaya'ya duruşmada babası Kemal Yalçınkaya, psikolog Sinem Demir, Yeşiller Partisi MYK üyesi Fatoş Çırnaz, Yeşiller Partisi Erzurum Temsilcisi Firdevs Akova destek verdi. Tortum İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli er Abdullah Teke'ye 12 Eylül 2011 günü yapılan HES eylemi sırasında "Hayvan oğlu hayvan. Şerefsiz oğlu şerefsiz. O... çocuğu" dediği öne sürülen Leyla Yalçınkaya'nın bugünkü duruşması 15 dakika sürdü. Şikayetçi er Abdullah Teke'nin terhis olduğu için katılmaması üzerine duruşma önümüzdeki aya ertelendi. Leyla Yalçınkaya, duruşma çıkışında cep telefonuyla aradığı yakınlarına bilgi verdi. Leyla'nın bu kez güler yüzlü olması ve rahat tavırları dikkat çekti.
ASKERLERİN İFADELERİ MEMLEKETLERİNDE ALINACAK

Leyla Yalçınkaya'nın savunması üstlenen Avukat Ercüment Şenol, "HES olayları olduğu dönemde Leyla 18 yaşından küçük olduğu için çocuk mahkemesi sıfatıyla Sulh Ceza'da yargılanıyor. Müşteki ve tanıklar vatani görevini yapan askerlerdi. Terhis oldukları için ifadeleri memleketlerinde alınacak. Mahkemede Leyla'nın davalarının birleştirilmesini istedik" diye konuştu.
Bağbaşı'ndaki HES'e karşı mücadelenin sembolü olan Leyla Yalçınkaya, hakkında üç ayrı davadan 9 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 



NÖ(KS/COŞ)-FOTOĞRAFLI