Enerji sektörünün öncü kuruluşlarından olan Belçika merkezli Unit’in Gebze’de kurduğu doğalgaz santralii Yeni Elektrik Üretim, Belçika Veliaht Prensi Philippe’i ağırladı. Veliaht Prens Philippe, İstanbul ziyareti sırasında Belkiça Kraliyet Nişanı verdiği Unit International SA’nın Yönetim Kurulu Başkanı ve Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın Dilovası İMES OSB'de 1 milyar dolarlık yatırılma yaptırtmakta olduğu  865 MW’lık doğalgaz elektrik santrali şantiyesini de ziyaret etti. 

Ünal Aysal’ın ev sahipliğinde, Unit Investment NV Enerji Grup Başkanı Serdar Bilgiç’in yanı sıra Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, İMES Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz ve yerel yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen ziyarette Prens Philippe, Yeni Elektrik Üretim projesini inceleyerek Belçika ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin önemini vurguladı.

Prensin ziyaretinden ve aldığı nişandan duyduğu memnuniyeti belirten Unit International SA’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Aysal, “Belçika Veliaht Prensi Philippe’i İstanbul’da ağırlamaktan mutluyuz. Kendisiyle 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirmekte olduğumuz doğalgaz elektrik santralini gezdik, incelemede bulunduk ve kendisini detaylı bir şekilde bilgilendirdik. Bu yatırım Türkiye’nin enerji ihtiyacını karşılamada çok önemli bir rol üstleniyor olacak. Belçika Veliaht Prensi Philippe’in ziyaretinin bir diğer önemi de Türkiye ve Belçika arasındaki ilişkilerin ilerletilmesine yapmış olduğum katkılardan dolayı Belçika Kraliyet Liyakat Nişanı’na layık görülmüş olmam” dedi.

UÇAN HALI ESPRİSİ

Veliaht Prens Philippe de buradaki konuşmasında Türkiye ile Belçika arasındaki dostluk ilişkilerini anlatırken, Türkiye'ye gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Ziyaret sırasında Prens Philippe'ye çeşitli hatıra armağanlar verilirken, Kocaeli Vali Ercan Topaca da ona ünü Hereke ipek halısı hediye etti.

Halıyı inceleyen ve eliyle dokunarak ipeğin inceliğini hisseden Veliaht Prens Philippe, mutluluğunu ifade etmek için de "Ben şimdi bunun üzerine binersem uçabilir miyim?" diye espri yaptı. Bu espri herkesi güldürdü. Prens Philippe incelemelerini tamamladıktan sonra heliktopterle İstanbul'a döndü.



MB(MB/ESM)