Gökçeada'da faaliyet gösteren mandıra, bir süre önce süt alımını durdurunca, üretici Seydi Bozkurt, mağdur oldu. Bozkurt’un ürettiği günlük 600 litre süt elinde kaldı. Bunun üzerine Bozkurt, 'Kiminin parası, kiminin duası' diyerek, elinde kalan sütleri vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtmaya başladı.

Bozkurt, Gökçeada ve köylerinde kendi araçlarıyla vatandaşın ayağına kadar giderek bedava süt dağıttı. Bozkurt, "Bu işin çözümü, adada mandıranın tekrar süt alımı başlatması. Ancak, kendime ait büyükbaşların günlük sağımından yaklaşık 600 litre süt elde ediyoruz. Bu sütü alan olmayınca ya dökecektik ya da bir başka mandıraya Çanakkale'ye gönderecektik. Sevkiyat saati ile Gökçeada'dan ana karaya vapur saatleri uyuşmadığından, çareyi halka bedava süt dağıtmakta bulduk" dedi.

Seydi Bozkurt, Kaleköy yakınındaki devlet projesi onaylı çiftliğinde 50 baş sağımlık inek ve 10 dana beslediğini belirtti. Bozkurt, "Hayvanların günlük yem ve benzeri gideri yaklaşık 500 lira. Sütün satışı karşısında elde ettiğim geliri hiç düşünmüyorum. Kısacası zarar büyük. Halka bedava süt dağıtmak, bizi ekonomik anlamda zorluyor. Manevi olarak ise verdiği güç tartışılmaz. Ada halkının hayır duasını almakla yetiniyoruz" diye konuştu.